Пабло Верон на родна сцена

21.09.2006г. / 14 29ч.
Аз жената
Пабло Верон на родна сцена

За първи път българската публика ще види най-известния танго танцьор в света – Пабло Верон.

Народен Театър “Иван Вазов” ще отвори врати за спектакъла TanGhost- амбициозен проект, в който едно ново поколение творци събират своите таланти в областта на танца, музиката, мултимедията, сценографията и заедно с текста на класическата пиеса ги превръщат в уникална и нова по рода си театрална материя.

На 20 и 21 октомври Студио ТангерИН в сътрудничество с Посолството на Кралство Норвегия ще представи завладяващата комбинация от класическия Ибсенов текст на “Призраци”, аржентинско танго, поднесено от легендата Пабло Верон, оригинална музика, видео-арт и първокласни актьори от Норвегия.

Аржентинската танго звезда Пабло Верон, познат от филма на Сали Потър “Урок по танго” (The Tango Lesson) и легендарното Бродуейско шоу Tango Argentino, се изявява едновременно като танцьор и хореограф на продукцията като добавя дори нов герой към оригиналните пет, създадени от Ибсен. Визуалната концепция е комбинация от креативно осветление, видео, анимация и една интересна и новаторска сценография. В TanGhost звучи нова оригинална танго музика, с препратки към модерните ритми на хип-хопа и норвежкия джаз. Екзотична комбинация, умело направлявана от норвежкия режисьор и автор на адаптацията Пер-Улав Сьоренсен.

TanGhost е сценична приказка, изградена от смразяващата Ибсенова психология и зашеметяващия драматизъм на тангото. Вече втора година спектакълът продължава да се радва на възторжени отзиви и да се играе пред препълнени зали в Норвегия.

През август TanGhost предприема мащабно световно турне по случай Годината на Ибсен – 100 годишнината от смъртта на великия драматург. Представленията в София са част от това турне и са включени в поредица от събития, с които в България се отбелязва юбилея от смъртта на Хенрик Ибсен.

Коментирай