Мюнхен - спокойствие и уравновесеност

21.09.2006г. / 14 59ч.
Аз жената
Мюнхен - спокойствие и уравновесеност

Два пъти съм посещавала този космополитен град – столицата на Бавария.
Първият път бе през 2004-та, а вторият – тази година. През този диапазон от време не съм забелязала нещо да се е променило. Невероятно е как този град по време на Втората световна война е бил сринат до основи, след което бива изграден отново. И сега продължава да изглежда все тъй величествено със своите музеи и галерии, катедрали, Олимпийската кула и други архитектурни обекти. Интересното тук е, че има смесица от стара и нова архитектура.

Градът е дом на много от централите на големи застрахователни компании като Allianz AG, автопроизводителите BMW, фирмите за електроника Siemens AG, немските централи на McDonald’ s и Microsoft и др.

Това, което почувствах още за първи път, когато стъпих там, бе спокойствието. Макар и да звучи парадоксално, защото в този голям индустриален град цари динамика отвсякъде, а в същото време се усеща спокойствие и уравновесеност.

За Богатата му история няма да коментирам – всеки може да направи справка чрез множество информативни източници. Само ще спомена, че една деспотична личност, всекиму известна – главният виновник за избухването на тази гибелна Втора световна война, в която са загинали 50 милиона жертви и един от най-големите тирани за всички времена до сега – Хитлер е бил привлечен от Мюнхен и градът става крепост на нацизма.

И като завършек ще спомена, че съм стъпвала на този площад Odeonsplatz, където той е провеждал своите митинги, където е стъпвал, както и съм посещавала един от зловещите концентрационни лагери – Дахау, който се намира в близост до Мюнхен, в малкото градче Дахау.

Мюнхен – отидеш ли там – няма как да не се докоснеш до историята по един по-специален начин – усещането е невероятно и неописуемо!!! Дай, Боже, всекиму да изпита поне веднъж такова в живота си!

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
st_valeva ( преди 11 години )
predstoi mi da vidq tazi krasota,no izpitvam i strah
отговор Сигнализирай за неуместен коментар