Да си жена

27.09.2006г. / 12 54ч.
Аз жената
Да си жена

Тази година Кампанията за борба с рака на гърдата на Националната асоциация на жените с онкологични заболявания в България ще бъде открита с официалното представяне на стихосбирката “Да си жена”. Вече четвърта поредна година тя се провежда под Патронажа на г-жа Зорка Първанова. Събитието ще се състои на 05.10.2006г., в Дипломатически клуб Глория Палас и ще бъде съпроводено с изложба на картините, включени в книгата.

“Да си жена” е арт проект на две талантливи дами – Мариана Дончева – автор на стиховете и Александрина Караджова – художник на картините. На официалното откриване те ще дарят безвъзмездно 300 броя от тиража на стихосбирката на Националната асоциация на жените с онкологични заболявания в България. Така книгата ще достигне стотиците жени, подпомагани от Асоциацията в близо 50 града из цялата страна, на които ще вдъхне духовна подкрепа, сила и надежда. Целта на организаторите на инициативата е средствата от останалата част от тиража на книгата също да подпомогнат различни кампании за борба с рака.

Стихосбирката “Да си жена” е в първоначален тираж 1000 броя и ще може да бъде намерена в книжарниците в София и в по-големите градове на страната от края на месец октомври 2006.

“Искрените, преживени думи и силата на цветовете, отразяват нашия житейски опит, лутанията и възторзите, съмненията и вярата ни, които бихме искали да споделим с жените, борещи се с рака. Красотата, добротата, любовта и вярата са силни “оръжия”. Надяваме се гласовете ни да докоснат повече сърца и да изразят нашата съпричастност и духовна подкрепа.”, споделиха Мариана и Александрина.

За популяризиране на идеята съдействаха електронните издания Аз жената и Bg-mamma. Издаването на стихосбирката нямаше да е възможно без подкрепата на компаниите “Logitech” и ЗАД “Булстрад Живот”. В помощ на инициативата с морална и финансова подкрепа се включиха и множество частни лица.

Коментирай