Стинг пред БНТ

11.10.2006г. / 15 58ч.
Аз жената
Стинг пред БНТ

Стинг представи новия си проект “Песни от лабиринта” само пред 8 европейски медии. Сред тях е и БНТ.

Преди седмица звуците на лютня изпълниха лондонската църква Сейнт Люк. Стинг покани около 300 музикални критици, експерти и журналисти, за да чуят новото му предизвикателство. В новия си албум звездата, заедно с босненския музикант Един Карамазов, припомня на света песните на известния преди 5 века английски композитор Джон Доулънд.

На 13-ти октомври в предаването на БНТ “Панорама” ще чуете как звучи “новия Стинг”, ще видите уникални кадри от концерта в Лондон и единственото телевизионно интервю за Източна Европа, което звездата даде на Българската Национална Телевизия. В него Стинг разказва за магията на музиката от началото на 17-ти век, за уроците си по лютня и за вълнуващия път в “Песните на лабиринта”, който се надява да извърви с верните си фенове,... както е правил винаги досега.

”Songs From The Labyrinth” е лично пристрастие на певеца към музиката на елизабетинския композитор и забележителен изпълнител на лютня Джон Доулънд, аранжирана и интерпретирана от рок звездата по нов начин. Самият Стинг казва: “Песните на Джон Доулънд ме преследваха деликатно повече от 20 години”. Стинг не само изпълнява вокалите в проекта (под акомпанимента на Един Карамазов, един от водещите лютня инструменталисти в Европа), но и за първи път свири на лютня в инструментален дует заедно с Един. Между отделните песни и пиеси Стинг рецитира откъси от писмо на Доулънд до Сър Робърт Сесил. “Songs From The Labyrinth” съдържа седем песни, пет инструментални творби и седем поетични интермедии и се издава от най-престижната компания за класическа музика в света – “Дойче Грамофон”. В България албумът излиза в деня на световната си премиера – 13 октомври – от Вирджиния Рекърдс.

Коментирай