Турската кухня е световно известна и в нея се използват много подправки, билки, ядки и стафиди. Ако трябва да я обобщим с един единствен пример, без съмнение това ще бъдат многобройните мезета. Традиционно подбрани с цел поднасянето им с ракъ (“лъвското мляко” – анасонова алкохолна напитка, която се сервира с много лед и разредена с вода), в наши дни мезетата постепенно се превръщат в истинско празнично ястие. Те представляват неизброимо количество плата от различни сирена, разнообразни салати, пъпеши и дини, дребни зеленчуци в саламура, таратор, лозови сармички, варени и пушени меса и колбаси, телешки език, тарама, пюре от бакла (или черен боб), калмари и пълнени миди, готвени патладжани и др.
Ако не можете да посетите дните на Турската кухня в Хилтън, сгответе си нещо апетитно сами. Ето и нашите специални предложения “Турска кухня”: