Българските традиции в Хаджидрагановите къщи

30.10.2006г. / 10 17ч.
Аз жената
Българските традиции в Хаджидрагановите къщи

С прекрачването на прага на ресторант “Хаджидрагановите къщи” имате усещането, че сте някъде в Банско, Копривщица, Мелник или Жеравна. Ухае на дърво, на въглени, на печено месо.

Тук на едно място са събрани възрожденските стилове на четири региона и четири 150-годишни къщи, всяка с камина. Къщите са реставрирани 4 години и представят архитектурните прототипи на всеки район: чанове, пещ на дърва и огнище с дебела чугунена плоча, посветена на Банско; дърворезби, рисувани стени и камина в къщата на Копривщица, високи тавани, открит гредоред и газени лампи в къща Жеравна, избата, облицована с камък и изрисуваният шкаф в къщата Мелник.

Менюто съдържа отбрани български специалитети – ямболска оплетка, лопушански кебап, хайдушка скара на дървено плато, агне по гергьовски на пещ, комитска софра за шестима, юнашка салата за четирима, табиетлийска софра, балканска скара за четирима, чирпанска керемида, клопаница, хаджийска салата, мелнишка салата, апетитка по граовски, домашна бисквитена торта, баница с локум и др.

За добрата компания се предлагат вина и напитки, грижливо подбрани от ценители и познавачи, а българските народни песни, изпълнявани от музикантите на Хаджидрагановия оркестър (гайда, тъпан, кавал, акордеон) ще напомнят за нашите корени.

За повече информация и резервации: www.kashtite.com, тел: 931 31 48 София, ул. “Козлодуй” 75 (в близост до хотел “Принцес”).

Хаджидрагановите къщи – гостоприемство по български!

Коментирай