Далечната сянка на далечните дни

01.11.2006г. / 23 32ч.
Аз жената
Далечната сянка на далечните дни

Какво ще последва от скандала между една продавачка на дантели на тротоара и един общински контрольор? И какви всъщност са те? Дали зад грубата фасада на двамата не се крият неочаквани изненади, пълни с напрежение и конфликтност. Отговорите ще намерите в "Далечната сянка на далечните дни", най-новата пиеса на Недялко Йорданов. Премиерата по случай 60-годишния юбилей на българския драматичен и филмов актьор Павел Попандов ще се състои в театър "Сълза и смях" на 3 и 4 ноември.

Трагикомедия с неочаквани обрати на действието, с много смях отначало и малко тъга на края. Освен артистите Ивана Джеджева и Павел Попандов в спектакъла участва и самият автор, който коментира действието и изпява своята най-нова песен "Далечната сянка на далечните дни" – дала -заглавието на пиесата.

Павел Попандов
Един от най-известните български артисти. Снимал се в около 100 български игрални филма, между които “Оркестър без име”, “Равновесие”, “Щурец в ухото”, “Пантелей”, “Лавината”, “Кратко слънце”, “Васко да Гама от село Рупча”, “Пътят към София” и мн. други. Известен още като актьорът, превъплатил се в ролята на поета от народа Трендафил Акациев. Един от създателите на прочутия състав НЛО.

Недялко Йорданов
Автор на 42 книги поезия и 31 пиеси за деца и възрастни. Между тях по-известни са: “Ние не вярваме в щъркели”, “Имате ли огънче”, “Любов необяснима”, “ Развод по български”, “Мата Хари”, “Убийството на Гонзаго”, “Ще те накарам да се влюбиш”, “Довиждане до другия живот”. Пиесите му са преведени и играни в над 20 страни по света – Япония, Франция, Белгия, Русия, Чехия, Германия, Унгария, Полша, Литва... Режисьор на 50 театрални и телевизионни постановки, както и на документални и игрални филми. Изнесъл стотици авторски рецитали в България и чужбина.

Ивана Джеджева
Актриса с богата биография и разнообразно амплоа. От 1967 до 1990 е изиграла в Бургаския театър ролите на Аркадина (“Чайка”), Гертруда (“Хамлет”), Вера Сергеевна (“Енергични хора”), Флориндо (“Слуга на двама господари”), и мн. др. От 1990 до 1998 е актриса в театър “Възраждане”. Там е играла в пиесите “Трендафил Акациев 1 и 2”, “Има нещо гнило в Дания”, “Волни птички божии”, “Старо село на край света”...

Коментирай