Европа в очите на българските жени

06.12.2006г. / 17 23ч.
Аз жената
Европа в очите на българските жени

Над 40 жени взеха участие в конкурса на Az-Jenata.bg "Моята Европа", който приключи тази седмица и бе организиран съвместно с Time Is Money.

В продължение на 3 месеца в редакцията на сайта Аз жената пристигаха писма със снимки и истории, запечатали впечатленията на авторките си от най-различни кътчета от Европа. Най-много разкази бяха посветени на Париж, Лондон, Германия, Белгия, Гърция. Някои стигнаха до по-непознати кътчета – уелското градче Тонирайфел например. Други показаха Европа не само като Европейския съюз и писаха за Сараево, Ямбол и др.

Покрай описанията на архитектурните и културни забележителности и личните си преживявания, авторките споделят и своите надежди свързани с обединението на Европа.

Цветелина Иванова
Чувствам се облагодетелствана, че се докоснах до скандинавската магия, но важна част от равносметката ми са и невероятно интелигентните и освободени датчани. Не е ли това най-важното предимство, което ще имаме след 1 януари 2007 – възможността да се срещаме с интересни личности, да се обогатяваме духовно и да счупим оковите, в които сме от толкова много години насам?!

Оксана Данаилова
В представите ми моята Европа е място, където всички хора могат спокойно и щастливо да отглеждат децата си, показват им разнообразието на заобикалящия ги свят, но и уникалността на собствената им мила родина!

Марияна Димитрова
Надявам се и нашата страна да бъде някога такава – страна, която ще бъде уютна за своя народ!

д-р Теменуга Маринова
Дано Европа чрез моя кратък разказ да отвори очи, уши и всички сетива за проблемите на децата, инвалидите, хронично болните, спящите по гарата, останалите по домове и чакащи някой да протегне ръка към тях и всичко това преди Коледа, защото българската Коледа може да прерасне в европейска и моята България и Германия, в която бях, да си подадат ръка срещу първи януари 2007 г. В името на Европейския съюз и моята Европа. И нека повече деца през следващата година да са щастливи!

Анелия Качакова
Винаги ще се чувстваме най-добре там, откъдето идваме. В Европа или извън нея, Балканите са нашето място, нашият дом.

А ето и някои от най-колоритните описания:

Деница Иванова
И така за мен Антверпен ще остане градът с най-вкусни waffles в света.

Марина Бонева
Прага е град, където всеки може да намери по нещо за себе си, дори по нещо от себе си, но е и място, където можеш да се почувстваш ужасно никъде.

д-р Гергана Стефанова
Така, както аз се впечатлих от величието на Тауър Брич над Темза, ще се радвам да узная, че европейски туристи са удивени от Моста на Кольо Фичето над река Осъм в Ловеч.

Славина Димитрова
В Северна Ирландия за пръв път срещнах човек, който никога не изпада в лошо настроение. Въпреки проблемите си.

Донка Петрова
Не можеш да живееш във Висбаден и да не мислиш транскултурално, с мъдростта на различни народи, култури и исторически времена! Не можеш да живееш във Висбаден и да не познаваш хармонията – във вътрешния мир и човешките отношения, в околната среда, дори в човешката намеса в тази околна среда.

А накрая ето и имената на победителките в конкурса:

1-во място и голямата награда GSM – Паола с Носталгия по един град

Бижута за телефон печелят:
Гергана Стефанова с Единни в многообразието
Цветелина Иванова с Дания – скандинавската магия
Мария Бонева с Чешката република

А подаръци от Az-Jenata.bg получават:
Ваня Велева с Балканско кресчендо
Милена Делдик с Европа в една човешка длан
Вангелия Атанасова с Париж – сън сбъднат

Az-Jenata.bg благодари на всички за участието! Бяхте невероятни, както винаги!

Важно!
Очакваме наградените да изпратят точния си пощенски адрес и телефон за връзка на konkurs@az-jenata.com до 1 януари 2007.

Коментирай