Пясъчна буря

13.12.2006г. / 18 50ч.
Аз жената
Пясъчна буря

Каним Ви на премиерата на игралния филм “Пясъчна буря” (2004), който има 30 награди от международни филмови фестивали.

Филмът разкрива репресиите в Китай срещу практикуващите Фалун Гонг, които бившият комунистически лидер Цзян Цзъмин започва през 1999 г., само защото практикуващите стават почти два пъти повече от членовете на партията. Оттогава досега има доказани около 3000 смъртни случаи на практикуващи вследствие на репресии, а в началото на 2006 г. канадски доклад доказа твърденията, че задържаните в трудови лагери и затвори практикуващи се използват като банка за органи за трансплантация докато са живи.

Филмът, направен от доброволци, практикуващи Фалун Гонг, представя по доста интригуващ начин практиката, реалното положение на последователите й в Китай, както и причините за преследването. Той поставя и важни за обществото въпроси, свързани със свободата на избора, личното решение, свободата на словото и убежденията – неотменни ценности в днешното модерно, демократично общество.

След прожекцията всеки ще може да сподели мнението си, да даде гласа си в подписка за спиране на репресиите и срещу нарушаването на изконните човешки права, или да опише в специална книга впечатленията и подкрепата си, които ще бъдат публикувани на сайта на Фалун Гонг за Европа.

Премиерата на филма ще се състои на 16.12.2006 г. (събота) от 17.00 часа в Евро-български културен център на бул. “Александър Стамболийски” 17, с подкрепата на Български Хелзинкски комитет.

Вход свободен!!!
Заповядайте!!!

Коментирай