Писателят Джон Хамилтън - българин по душа

15.12.2006г. / 14 36ч.
Аз жената
Писателят Джон Хамилтън - българин по душа

Издателска къща МаК
има удоволствието да Ви покани на представянето на книгата на Джон Хамилтън за България – “Чашата на гадателката” в петък, 15 декември 2006 от 18, 30 часа в книжарница “Хеликон” , бул. "Патриарх Евтимий" 86.
Авторът ще присъства лично на премиерата на книгата си и ще раздава автографи на многобройните си приятели и почитатели.

“ЧАШАТА НА ГАДАТЕЛКАТА”
Българското приключение на един млад англичанин “Чашата на гадателката” е пътепис, издържан в най-добрите световни традиции на жанра – и още по-интересен, защото е за България. Това е пъстър калейдоскоп от картини, запечатали събития от най-новата история на страната по начин, по който живеещите в нея не могат да я видят. Това е непредубеденият поглед на един млад англичанин към България – страна, в която се влюбва, среща приятели, и която си мисли, че никога няма да може да напусне. Това е неговото българско Приключение. Зашеметяващ коктейл от гневни протестиращи тълпи, суетни и подкупни политици, “национално-отговорни” бизнесмени, скарани с Бога свещеници, улични музиканти и помаци от затънтени родопски села, който ще ви остави без дъх.

Българският читател логично се докосва пръв до тази книга – тя е писана специално за него. И може сам да си състави мнение както за историята, така и за автора, който сам се определя като българофил, а всъщност е станал българин по душа.

Коментирай