Диана Дафова участва в DVD на Би Би Кинг

27.12.2006г. / 15 04ч.
Аз жената
Диана Дафова участва в DVD на Би Би Кинг

Миналата година на официална церемония в хотел "Хилтън" Клеър Хамлиш, представител на върховния комисариат на бежанците към ООН в България, връчи на известната певица-композитор Диана Дафова сертификат за официален техен поддръжник. Поводът е двойният компактдиск "Voyces Unite for UNHCR", в който българката участва с две свои песни.

Наскоро певицата се завърна от САЩ, където по покана на продуцентите на диска, присъства на промоцията му в Мемфис, Хюстън и Чикаго. Покрай делата си в Мемфис, на певицата й попаднали два билета за концерт на Би Би Кинг, по време на който Краля на блуса щял да записва на живо песните за новото си DVD. "От 4 години той не е стъпвал в клуба си. Вече е възрастен – на 81 години. Въпреки това показа бистър ум и чувство за хумор през цялата вечер" разказва Диана. След концерта отново извадила късмет – запознали я с продуцентите на великия музикант. "Бяха заинтересувани от моя стил на пеене и пожелаха да ми вземат интервю. Казаха ми, че искат да включат откъси от него в диска на БИ Би Кинг, който трябва да излезе догодина през март". Задавали й въпроси за музиката, която пише. Обяснила им, че тя е авторска, симбиоза между различни култури, съдържаща послание за мир и толерантност. След разговора била помолена да изпълни нещо и тя изпяла два куплета от "Руфинка", след което била уверена, че и те ще влязат в DVD-то. "Много малко са американските певци, които биха се навили да пеят акапелно", впечатлили се продуцентите.

Следващата година Диана Дафова ще присъства на няколко събития в САЩ – през пролетта ще изнася два концерта в Хюстън и един в Чикаго, ще присъства на официален коктейл във Вашингтон с ВИП персони като Анджелина Джоли, Барбара Хендрикс, сенатор Хилари Клинтън.

Коментирай