Резултати от коледните инициативи на Аз детето

04.01.2007г. / 18 28ч.
Аз жената
Резултати от коледните инициативи на Аз детето

Заповядайте на 6 януари 2007, събота, от 11 ч. в Младежки Театър "Николай Бинев" на награждаването на победителите от традиционния конкурс на www.Az-Deteto.com "Моята коледна картичка". Голямата награда – дигитален фотоапарат HP Photosmart предоставен от Хюлет Пакард България спечели Никола Петров от Сливен.

През декември в редакцията на Az-Deteto.com пристигнаха над 500 коледни картички, изработени ръчно от деца от цялата страна. Най-добрите от тях бяха показани на две паралелни изложби – в Младежкия Театър "Николай Бинев" и в Столичния Куклен Театър. Голяма част от картичките бяха разпродадени, като със събраните средства ще бъдат закупени подаръци за децата от Помощното училище интернат "Васил Левски" в гр. Средец.

Българският детски портал Az-Deteto.com обяви резултатите от четвъртата поред коледна кампания "Писмо до Дядо Коледа". Изпратените до белобрадия старец виртуални писма тази година са 10 000. Толкова бяха и децата, които получиха на Бъдни Вечер лично писмо от Дядо Коледа.

Повечето от писмата за веселия старец са изпратени от момичета (около 55% от 10 000 писма), а останалите 45% са от момчета. Най-активни са 8-12 годишните (46%), следвани от тинейджърите (26%). Най-малките, тези на възраст до 7 години, очевидно също нямат проблеми с виртуалните писма, подпомагани понякога от мама и татко – техни са 20% от тазгодишните писма. Интересно е, че удоволствие и радост в писмата до Дядо Коледа намират и по-големите – 8% от участниците в кампанията са на възраст над 19 г.

Коментирай