Честити 60 на Мими Иванова!

05.01.2007г. / 15 09ч.
Аз жената
Честити 60 на Мими Иванова!

Звездата на естрадата Мими Иванова отбеляза подобаващо 60-тия си юбилей в столичния ресторант “рАСТОРант”, собственост на големия илюзионист Астор. Любопитна подробност в случая е, че магьосникът е първото гадже на именитата певица в зората на нейната кариера, преди да срещне голямата си любов в лицето на композитора Развигор Попов.

Щастливата рожденичка покани на печено прасенце и други вкусни гозби 30 от най-близките си приятели. Сред тях преобладаваха колегите й. Мая Нешкова дойде със съпруга си композиторът Кирил Икономов и двете си близначки Весела и Йоана. В чест на юбилярката певицата изпълни най-големия хит в кариерата си “Честит рожден ден”.

Половинката й пое щафетата с микрофона и изпя на колене пред Мими Иванова тежка прочувствена македонска народна песен. Кичка Бодурова вдигаше наздравици за приятелката си в компанията на приятеля си Гери Димитров – председател на Републиканската партия. Кичка разчувства Мими със страхотното си изпълнение на песента “Силата на любовта” от репертоара на Селин Дион. Ваня Костова със сина си Боян Михайлов и Росица Кирилова бяха останалите звезди, които допринесоха за добрия градус на настроението в празничния купон. Народната певица Янка Рупкина се появи с леко закъснение, но почти веднага се качи на сцената и грабна микрофона. Гласовитата дама направи страхотни джаз импровизации на популярни народни песни под съпровода на пиано на Развигор Попов.

Мими Иванова разряза и разкошна торта на два етажа. Тя бе украсена с точно 15 лалета от захар, по името на едноименния й хит. Нотите от припева пък бяха измайсторени от шоколад.

“Много съм щастлива. Такъв рожден ден не съм имала”, сподели голямата певица. За пролетта тя планира и мащабен концерт в зала 1 на НДК, с който да отбележи и творческата си годишнина. В плановете й за тази година влизат и издаването на два компактдиска – един албум с най-големите й хитове и един с нови песни.

Коментирай