Безплатни представления по повод EU

05.01.2007г. / 23 26ч.
Аз жената
Безплатни представления по повод EU

Именитият цигулар Минчо Минчев пристигна от Германия, за да участва в концерта на 5 януари в зала 1 на НДК.

Инициативата е отбелязване на присъединяването на страната ни към ЕС. Предвидени са безплатни спектакли, концерти и изложби в цялата страна през януари.

Столичните театри ще имат безплатни представления от 9 до 14 януари (виж линка долу). На 10 януари във всички държавни театри в страната ще имат безплатни спектакли, посветени на влизането ни в ЕС.

10 януари е и Денят на отворените врати на музеите – в 38 държавни и общински музея и в 20 галерии в страната входът ще е безплатен за посетителите. 13 януари е Денят на отворените врати за българското кино – безплатните прожекции са в Дома на киното, Евро-българския културен център и филмотечното кино "Одеон".

Безплатните музикални спектакли и концерти в София са от 8 до 13 януари – през Седмицата на отворените врати в музикалните институти, а в страната – от 10 до 19 януари – в Оперно-филхармоничните дружества в Русе, Пловдив, Бургас, Варна, Видин, Шумен, Плевен, Враца и в Музикално-драматичните театри във Велико Търново, Разград и Кърджали. В София началото поставя на 8 януари Музикалният център "Борис Христов" с "Пътешествие из къщата на Борис Христов" – изложба, музейна експозиция и беседа, и с оперна киновечер – с филма на Найо Тицин "В търсене на Дон Жуан", носител на специалната награда от Първия Международен фестивал на дигиталните филми в Мюнхен`2006.

Безплатният концерт на Софийската филхармония "България – Европа" е на 11 януари – с творби от българската и европейската класика. Националната опера и балет се присъединява към инициативата на 13 януари с балета "Козият рог" от Красимир Кюркчийски.

Коментирай