Албумът на D_2 вече се продава

08.01.2007г. / 18 10ч.
Аз жената
Албумът на D_2 вече се продава

След супер успешното си национално турне, сега D_2 официално пускат “6” на музикалния пазар. Тавата излиза на CD и бонус DVD на 8 януари, издадена от Вирджиния Рекърдс., на цената на единичен компакт диск от 14.99 лв.

В специалното издание с бонус DVD D_2 представят документален филм за работата по албума “6” и любопитни моменти от живота им в USA.

Филмът е дело на известния български режисьор Валери Милев, който беше неотлъчно до групата по време на престоя им в Лос Анджелис. Освен всички подробности около работния процес по създаването на албума “6” и любопитни истории от живота на групата в Холивуд, той с невероятно чувство за хумор показва и друга страна от живота на музикантите, която винаги е оставала скрита. В 20 минутната лента не е спестено нищо – нито добрите , нито лошите моменти. Един филм за едни истински музиканти, какъвто не е правен досега в България. Реален, без поза, показващ нещата такива, каквито са.

Заглавието на новия албум на D_2 “6” предизвика много въпроси. Отговорът е един – групата е от 6 човека и всеки един е дал своето за този албум. “6” е записан в Лос Анджелис в “Total Access” студио, “Umbrella”, “Drac studios” на Matt Sorum , смесен и мастериран в “Rebel Yell” от Лени Кордола и Александър Тодоров. “6 ” е различен, с по-твърдо звучене, но когато става въпрос за музика не трябва да се говори , а да се слуша. Емоцията и посланията трябва да се усетят, а в “6” наистина ги има.

В албума има 10 песни:

1. Тук и сега – първото записано парче от албума, първото парче с Деян, което за отрицателно време оглави всички BG класации.

2. Iggy Pop – това парче е разбирането на D_2 за рокендрола в чистата му форма. Преминало е през много трансформации и е имало четири работни заглавия: UUU, Push, Mind, Iggy Pop.

3. Disco mother – в него се говори за моментите, в които не ни върви и ни идва просто да зарежем всичко.

4. И пак вали – най-старата песен, написана от Митко през 2003. В последния запис е оставено солото, което Митко е записал още тогава. През 2005, когато Гепи е кандидат за фронтмен на групата, той измисля и вокалните партии. Гепи участва и в записа на песента, изпявайки бек вокали в нея. Това е песента, с която групата спечели първо място на конкурса за нови български поп и рок песни “Пролет 2006” на БНР и Специалната награда на БНР, с която D_2 ще представят България на престижния фестивал “Евросоник” в Грьонинген – Холандия, през януари 2007.

5. “6” – песен, създадена първо като инструментал. Митко прекарва два дена сам в студиото, докато намери правилния звук за китарните партии, а Дидо сам прави текста, който е много личен за него.

6. Две планети – парче, което Митко създава в своята кухня, в 6 часа сутринта, след парти в хотелската стая на Лени, докато той е в България. На следващата вечер партито в стая №55 се подновява, а Дидо и Лени написват английския текст на песента, който не присъства в албума.

7. Moonshadows – идеята за това парче се ражда след изригване на отрицателни емоции в групата. След няколко дена Сашо и Дидо измислят вокалните партии, а Сашо Петров добавя и текста.

8. Soul divine – едно парче на Лени Кордола, което се оформя още при първото му идване в България по време на сесии в Стейн студио. После то е преработено от групата и Лени много го харесва в новия вариант.

9. In the beginning – песента, която може би най-всеобхватно представя това, което е D_2 в момента. Създадена от Сашо и Лени Кордола. В нея се пее за това, че “в началото”, когато всички сме чисти и еднакви, “ние всичко разбираме”...

10. Тук и сега /life/ – тази версия на песента е записана на живо в Стейн студио, по време на подготовката за наградите на БГ радио. Някои я харесват повече и от студийната версия. В края са използвани мотиви от парчета на Black Sabbath и Jimmy Hendrix.

Коментирай