МЕРИ МЕРИ

11.01.2007г. / 14 28ч.
Аз жената
МЕРИ МЕРИ

Едно от новите предложения на издателска къща "Хермес" е Мери, Мери на Джеймс Патерсън.
Роден в Нюбърг, Ню Йорк, Джеймс Патерсън завършва с отличие Манхатън Колидж като бакалавър на хуманитарните науки по английски език и Вандербилт Юнивърсити – като магистър на хуманитарните науки. Освен като писател, Патерсън работи в рекламна агенция от 1971 г. и става най-младия изпълнителен директор в историята на компанията.
Джеймс Патерсън е един от най-добрите бестселърови автори в света. Първата му книга печели наградата Едгар за най-добър дебютен криминален роман. Публикуван е от Литъл Браун през 1976 г., когато авторът е само на двадесет и седем години.

Оттогава Джеймс Патерсън е написал над двадесет бестселъра, сред които 12 от поредицата с детектива психолог Алекс Крос. През 1997 г. Парамаунт Пикчърс снима изключително успешен филм по Целуни момичетата, в който ролята на Алекс Крос се изпълнява от Морган Фрийман. През 2001 г. Морган Фрийман отново играе Крос в адаптацията по първия роман в серията Когато дойде Паякът.
Правата за филмиране на Меден месец също са купени, режисьор е Гари Флидър.
Живее в Палм Бийч Каунти, Флорида, със съпругата и шестгодишния си син.

Агент Алекс Крос е в отпуск, когато директорът на ФБР го вика по спешност. Този път помощта му е необходима заради поредица от убийства.
Едни от най-известните личности в Холивуд са ликвидирани от неизвестен убиец, подвизаващ се под името Мери Смит.
След всяко свое пъклено дело убиецът изпраща имейл с мотивите си на журналист от “Лос Анджелис Таймс”. Но каква е причината за смъртта на тези богати и преуспели жени? Дали това не е дело на вманиачен фен или на отхвърлен актьор? В Холивуд е лесно да си създадеш врагове, но ако си решил да излъжеш Алекс Крос, по-добре внимавай преди следващия си удар…

“Мери, Мери е най-доброто четиво с Алекс Крос… Отделете си достатъчно време, преди да го започнете, тъй като няма да искате да го оставите, преди да стигнете до края.” Романс Рийдърс Кънекшън

Коментирай