Нова звезда на небосклона

21.01.2007г. / 09 57ч.
Аз жената
Нова звезда на небосклона

Ако има дума, която да води определението за мултизаетост до ново ниво, то точно това прави Ванеса Хъджънс през последната една година.

17-годишната звезда не само снима чудовищния хит на Дисни “High School Musical”, който вдъхнови цял култ последователи, но и изпя саундтрака, No.1 по продажби. А освен това издава и дебютен албум – “V”.
“Ужасно съм развълнувана, ” признава Ванеса. “Всичко това беше като водовъртеж.”
Почти никакво време не й остава да се наслади на огромния успех на “High School Musical” (No.1 албум едновременно в Щатите и Обединеното кралство), Ванеса подписва с The Angel Music Group/EMI и записва албума си за по-малко от два месеца. Ванеса искала да направи денс албум, но в крайна сметка се е получил микс (заглавието “V” означава и разнообразие от variety) от поп, рок, електроника и R&B.

Ванеса също така е професионалист в света на музикалния театър. Отраснала в Салинас, Калифорния, заедно с родителите си и сестра й Стела, малката Ванеса се е занимавала с танци, пиано и пеене (по-точно оперно пеене).
Всичко това я води до роли в “Carousel”, “The King and I”, “Damn Yankees” и “The Wizard of Oz”.
Ванеса прави дебюта си в игрален филм в “Thirteen”, където играе заедно с Холи Хънтър и Ивън Рейчъл Ууд. “Когато се кача на сцената, сякаш е магия, ” казва Ванеса, която обожава Селин Дион и Кристина Агилера.
“Започне ли песента, аз съм у дома.” А у дома определено е миличко.

Независимо от всички тези успехи, Ванеса е здраво стъпила на земята.
Знаейки, че след успеха на “High School Musical” има лоялни фенове, тя се отнася сериозно към задачата да бъде образец на поведение за тях.
“Децата напоследък взимат пример от лошите, не могат да направят разликата между добро и зло. За мен е чест да знам, че има хлапета, които ми подражават.”

Ванеса не се смята за звезда и в момента просто се наслаждава на всичко, което се случва. “В деня, в който умра, ще бъда щастлива, защото съм направила нещо, което истински съм обичала, ” искрено споделя Ванеса. “За мен успехът има голяма връзка с кармата и късмета.”
Късмет? Може би. Но в случая май има нещо много повече.

Коментирай