Не на мене тия

08.02.2007г. / 21 17ч.
Аз жената
Не на мене тия

Ако пуснеш жаба в тенджера с гореща вода, тя ще изскочи навън, следвайки инстинкта си за самосъхранение. Ако, обаче, я пуснеш в тенджера с хладка вода и включиш котлона, затоплянето ще е бавно, жабата няма да усети, че е в опасност и ще се свари.

Промените в Германия са ставали постепенно, заради което евреите не са се почувствали в истинска опасност и не са напуснали страната докато все още е било възможно.

От 70те години насам ни предупреждават за предстоящите катаклизми, които ще настъпят в резултат от човешката дейност. За глобалното затопляне става въпрос, човече!

Защо не чуваме предупрежденията на водещите световни учени, въпреки единодушието им по въпроса? Защото ни е по-удобно да вярваме, че това, което казват не е факт, а недоказана теория, защото не сме прочели за това в учебниците. Нима някога учителите са вземали насериозно опазването на околната среда? Е, не че не е имало такива уроци, но те винаги са били смятани за пълнеж и претупвани.

Да си загрижен за околната среда у нас се смята за ексцентрично, навяващо хипи-романтика занимание за безгрижни търтеи-интелектуалци, които просто си нямат друга работа, освен да си чешат езиците.

Ако беше наистина сериозно, щяха да пишат по вестниците. Дали? 50% от материалите в медиите изразяват съмнение относно това, по което учените са 100% съгласни. Но нима ние ежедневно попадаме на становищата на учените? Естествено че не. Ако нашите медии помолят учен за статия или интервю, то той ще е историк, който да покаже величието на българина. Ако ли поканят друг, отегчено ще превключим на друг канал и възмутено ще отбележим, че за особняците съществува канал Discovery и не е почтено националните телевизии да досаждат. Много по-HOT е да се говори за сестрите в Либия. Много по-COOL е да си скептичен. А върхът е да си циник и познавач на световната конспирация.

Винаги подозираме световната конспирация в едно, а никога в друго – така е по-удобно. Никой не подозира световната конспирация в това, че работи за тези, които съсипват природата и ни убиват бавно в името на това да не си мръднат пръста и да продължат да печелят по стария начин. Подозираме световната конспирация в това, че се опитва да попречи на нас, гениалните измъчени българи, да живеем по удобния стар начин, с цел, разбира се, да забогатеят други.

Преди време постнах едно видео за глобалното затопляне. Започваше с реч на Тони Блеър. Точно затова се стреснах и се разплаках – защото Тони Блеър не ми изглежда да е в позицията да лъже или пък да говори без да е проверил достатъчно факти.

Вярвам на Ал Гор, който още от колежа следи процеса на глобалното затопляне и от 70те години непрекъснато предупреждава за него американските законодатели. Факт е, че те не са се трогнали до ден днешен. Днес Ал Гор е изнесъл над 1, 000 презентации по темата по целия свят. Непрекъснато пътува за да говори лично, на живо.

Не на нас тия! Ал Гор или има личен интерес да разпространява подвеждаща информация, или нищо не разбира. Същото се отнася и за световно известни учени като Карл Сейгън и Стивън Хокинг. Нали гледаме телевизия и четем вестници.

* An Inconvenient Truth, филмът на Ал Гор се намира много лесно в мрежата.

Коментирай