Българите в Ню Йорк ще честват 3 март с Теодора

26.02.2007г. / 22 34ч.
Аз жената
Българите в Ню Йорк ще честват 3 март с Теодора

В началото на месец март Теодора заминава на мащабно турне в страната на неограничените възможности. Причината – големият интерес на нашите сънародници зад океана към красавицата.

Първата изява на звездата ще бъде на 3-ти март в нюйоркския ресторант “Bulgara”, където по традиция всяка година нашите сънародници отбелязват националния празник на България. Предвидено е Теодора да бъде гвоздея на тържествената програма за тази година.

Особено ентусиазирани от присъствието на именитата певица били другите участнички в тържеството – момичетата от Женския славянски хор на елитния бостънски университет “Йеил”. Знаейки за широкия певчески репертоар на Теодора и нейната любов към народната музика, момичетата от Бостън очаквали с огромно нетърпение своята съвместна изява с именитата българка. Женският славянски хор е основан през 1969 г. от студентки, почитателки на източнославянския фолклор. Интересното за тази формация е, че никоя от хористките не е от България или друга славянска държава, но изпълняват с невероятно майсторство български народни песни. Момичетата от “Йеил” имат издадени няколко албума и много реализирани концерти из цяла Америка.

Когато разбрал за предстоящото гостуване на ефектната брюнетка, популярен български фотограф, работещ за много от известните списания в Ню Йорк веднага направил заявка да снима изявата на Теодора, както и да заснеме фотосесия с нея. Той познавал добре визията на певицата и бил очарован от нейната многоликост.

По време на своето турне Теодора ще посети над десет от най-големите градове в Америка.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Desislava ( преди 11 години )