Изгубените тайни на свещения кивот

12.03.2007г. / 22 00ч.
Аз жената
Изгубените тайни на свещения кивот

Според легендата Кивотът на завета представлявал облицован със злато скрин, който бил едновременно средство за общуване с Бог и ужасяващо оръжие за поразяване на враговете. За да го използва, първосвещеникът трябвало да носи нагръдник с 12 скъпоценни камъка, наричани Огнени камъни. Реликвите се съхранявали в Храма на Йерусалим до вавилонското нашествие през 597 г. пр. Хр., след което следите им се изгубили.


Сред древните руини на Петра в Южна Йордания Греъм Филипс намира доказателства, че тамплиерите са открили Ковчега на завета и Огнените камъни и по време на бягството от гоненията на френския крал Филип Хубави са пренесли съкровището в Англия. Авторът проследява кодирани послания, оставени от тамплиерите по стените на църкви, в надписи и витражи в търсене на Огнените камъни. Когато биват подложени на лабораторни изследвания от учени от Оксфорд, тези камъни разкриват странни физически свойства, които влияят върху електронната апаратура и произвеждат облак плаваща светлина, наподобяваща кълбовидна мълния.


Библията твърди, че Ковчегът на завета притежавал способността да унищожава цели армии и да срива градските стени. Сега Греъм Филипс предлага научни доказателства в подкрепа на тези твърдения и прави интригуваща хипотеза относно местоположението на Кивота.



Отзиви:


Както всички книги на Греъм Филипс, така и тази е добре проучена, предизвикателна и много четивна. Задължително четиво за читатели с буден ум, които обичат приключението на откривателството.


Лин Пикнет и Клайв Принс



В това необикновено историческо разследване Греъм Филипс разкрива убедителни нови доказателства за съществуването на изчезналия кивот и за съдбата му. Невероятното му разследване разбива на пух и прах съществуващите митове, като същевременно рисува една съвсем нова картина на енигмата, вълнуваща света вече повече от 3000 години.


Андрю Колинс



Коментирай