Цифрата символизира възрастта, на която Исус Христос е бил разпнат, обясни директор Производство и иновации в компанията инж. Наталия Аврамова.
Специално за светлия празник Нилана ще наруши стратегията си за производство на нискокалорични и здравословни продукти, предлагайки на софиянци висококачествени козунаци от специално брашно, богати на съдържание – яйца, мазнини, захар, ядки, локум и стафиди. Инж. Аврамова е категорична, че с Великденския козунак компромис не може да се прави, пък било то и в името на диетите.
За да изпълни традиционната българска рецепта Нилана ще употреби 20 тона специално брашно за козунаци и близо 100 хил. яйца.
Първите празнични продукти ще се появят на пазара още на 2 април, за да могат столичани да се уверят във вкусовите им качества. Кампанията ще продължи до 7 април включително при пълно натоварване на производствените мощности на фирмените хлебозаводи в кварталите Княжево и Подуяне в столицата.
Продуктът ще се предлага в разфасовки от 1 кг на цена от 2, 90 лв., 0, 750 кг за 2, 40 лв. и 0, 500 кг за 1, 70 лв. Козунаците на Нилана могат да бъдат намерени във фирмените щандове и почти всички търговски вериги.