Улица Топ модел

21.03.2007г. / 16 26ч.
Аз жената
Улица Топ модел

Оригинално заглавие: 8th and Ocean
Дата на излъчване: всяка събота и неделя, от 18:30 часа

Красиви мъже и жени, любовни афери, интриги, лукс и стил на фона на романтични пейзажи, това е златната формула за телевизионен успех. Затова едва ли някой се изненадва, че тя е често срещана на екрана. Количественото й приложение обаче дава основание на зрителя да изисква и качество. Един добър пример за правилната й употреба е реалити форматът “Улица “Топ Модел”. Шоуто, което се излъчва всяка събота и неделя по GTV, въплъщава успешно гореспоменатите елементи, в резултат на което е едно от най-рейтинговите предавания на MTV, телевизията-продуцент.

Историята се фокусира върху живота на 10 млади момчета и момичета, професионални манекени, които споделят една и съща мечта: да завладеят модния подиум. Тяхната професионална амбиция ги събира, но и едновременно разделя, защото на върха има място само за един. Те не ще се спрат пред нищо, водени от максимата “Искам всичко и то сега”.

Различията в характерите им, неизказаните им страхове и съмнения, моралните им ценности и разбирания са допълнителна причина за интригите и разприте между тях. На фона на живописен South Beach, Маями, в компанията на красивите и богатите, те ни разкриват грозната страна на модната индустрия, която иначе остава скрита зад кулисите.

Сериалът сам за себе си е една основателна причина да отделяте от своето време всеки уикенд, за да го гледате. “Улица “Топ модел” представя вече доказали се професионални манекени. Той нахлува backstage на реалния моден свят, където сме свидетели на живота им, такъв какъвто е – без макиаж. Друга основателна причина са художествените качества на сериала.

Продуцентите не са жертвали визията или сценария в желанието си да представят суровата реалност. Няма ненужни цинизми, перверзии, няма подигравка със зрителя. Поставили са го на пиедестал, защото знаят, че в епохата на Интернет, торент сайтове или Ti-Vo, той отдавна не се задоволява с ролята на пасивен наблюдател. Отпуснати удобно на фотьойла, всички ние, с натискането на едно единствено копче, решаваме съдбата на телевизията и осъждаме на изчезване продукции без стойност. Такава опасност не грози “Улица “Топ модел”, за която спокойно можем да кажем, че е реалити формат от едно ново, по-добро поколение.

Коментирай