Честити 5 години на ИК Тара!

27.03.2007г. / 23 41ч.
Аз жената
Честити 5 години на ИК Тара!

Първото българско издателство, специализирано в издаването на книги за родители от български автори – ИК ТАРА, тази година посреща своя 5-ти рожден ден.

ИК ТАРА е създадена през 2002 г., за да отговори на необходимостта на младите семейства с деца в България от съвременна научно-популярна литература на актуални теми.

ИК ТАРА наложи своята първа поредица – “Наръчник за родители”, посветена на отглеждането и възпитанието на децата от 3 до 7 годишна възраст. В поредицата бяха издадени книгите “Моето дете отива на детска градина”, “Детето и парите”, “101 въпроса за детския говор”, “Тайната на щастливото детство”, “Близнаци вкъщи” и “Книга за татковци”. Издателството спечели симпатиите на модерните български родители и доверието на много рекламодатели, за които рекламното приложение в книгите се превърна в престижно място за реклама.

ИК ТАРА за първи път у нас създаде интерактивен сайт, представящ нова книга – книгата “Тайната на щастливото детство”: www.tara-publishing.com/book.

През 2003 г. ИК ТАРА създаде портала за родители MARTI ONLINE /www.marti-online.com/ – богата база данни от полезни адреси на фирми и организации, предлагащи продукти и услуги за родители и деца; новини от България и света, касаещи семействата и децата; статии и полезна информация за родители и възпитатели, тематични конкурси, анкети и т. н.

ИК ТАРА и MARTI ONLINE се ангажират активно с подкрепата на различни обществени проекти и кампании в защита на децата – “Всички деца имат права” на UNICEF, “Да даряваш е чудесно” на ФПББ, “300 бебета повече” на Аз-жената, “Пази детето” на BTV и др.

През изминалите 5 години ИК ТАРА успя да открие и насърчи талантливи български автори – журналисти, педагози, логопеди, психолози, както и млади български дизайнери, фотографи и художници.

Честит празник, колеги!

Коментирай