Изложба на великденски яйца

03.04.2007г. / 09 01ч.
Аз жената
Изложба на великденски яйца

29 март 2007 г. Хотел “Хилтън София” и фондация “Българска Традиция” организират традиционната си изложба на великденски яйца. Откриването й ще се състои на 3 април, от 11:30 ч. във фоайето на хотела. Изключителните експонати са дело на над 70 деца, нуждаещи се от специални грижи, които са използвали артистично въображение, разнообразни техники и богата гама от цветове, за да превърнат яйцата в истински шедьоври. Декорацията на последните включва брокат, парченца яйчени черупки и платове, висящи орнаменти и други. За откриването на изложбата организаторите са поканили четири от художниците на великденски яйца, които да демонстрират на гостите уменията си при боядисването и украсата им.

Участниците в изложбата са на възраст между 10 и 14 години, от различни социални домове и центрове в България: професионалното училище “Княз Борис”, социалния център “Св. Мина” и центъра по изкуства “При извора” в София; бургаския център “Св. Николай”, сливенското помощно училище “Д-р Власаки Шуманов” и дома за деца и младежи с умствени затруднения в град Мездра.

Целта на събитието е да подпомогне децата в неравностойно положение като продаде всички техни великденски яйца, които ще бъдат аранжирани в красиви кошници.

През цялата предпразнична седмица Хилтън София ще бъде домакин и на “Традиция” великденски кът – с уникална великденска украса, която гостите и посетителите на хотела ще могат да си закупят.

Коментирай