Сватбата на Стефка Костадинова

30.05.2007г. / 15 31ч.
Аз жената
Сватбата на Стефка Костадинова

Стефка Костадинова и Николай Попвасилев ще сключат брак на 9 юни, събота, в Royal Club Victoria – Елените, кумове са Ветко и Маринела Арабаджиеви. Кметът на Сливен Йордан Лечков ще бракосъчетае младоженците. Церемонията ще се състои в обновения театър във ваканционното селище. За църковния ритуал ще бъде изграден специален параклис върху морава край брега на морето.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит г-н Иоаникий ще извърши тайнството венчавка. Сватбеното парти ще се състои в огромна шатра с размери 60 x 15 x 5 м. Тя ще има прозрачен покрив.

Противно на някои очаквания, че Стефка и Николай ще се оженят в чужбина, те предпочетоха да го направят в България, близо до многобройните си приятели. Поканени са 500 гости – роднини и близки на младоженците и кумовете, представители на политическия, деловия и медийния елит на страната.

Специално за сватбата от чужбина ще пристигнат председатели на национални олимпийски комитети и известни спортисти.

Сватбената рокля на Стефка Костадинова е подарък за младоженката от известен български дизайнер. Шафери на сватбата ще бъдат 12-годишният син на Стефка Николай и Владимир, Златомира, Александра и Вълчо Арабаджиеви. Владимир е пилот в евросериите на Формула 3000, Златомира неотдавна получи лиценз за самолетен пилот, Александра наскоро се класира четвърта на германското дерби по прескачане на препятствия в Хамбург и има обещаващо бъдеще в конния спорт, а Вълчо играе тенис на корт. Николай тренира футбол.

Стефка Костадинова е олимпийски шампион в скока на височина, има седем златни медала от световни първенства и е европейски шампион в зала и на открито.

През 1988 г. печели сребърен медал от олимпийските игри в Сеул, а през 1996 г. става олимпийски шампион в Атланта, САЩ. За по-малко от година (май 1986-март 1987 г.) Стефка Костадинова покорява всички възможни върхове в дисциплината. През 1986 тя поставя 2 световни рекорда и печели титлата на европейското първенство в Щутгарт . На 30 август 1987 г. на олимпийския стадион в Рим Стефка Костадинова поставя световен рекорд в скока на височина – 209 см, който и до днес не е подобрен. Стефка Костадинова е единствената българка, носителка на златния спортен Оскар за 1988 г.. През 1997 г. тя се отказва официално от състезателната си кариера, а през август 2000 г. е назначена за заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта. От 2002 г. до 2005 г. е заместник-министър на младежта и спорта. На 11 ноември 2005 г. е избрана за председател на Българския олимпийски комитет.

Николай Попвасилев е строителен предприемач. Датата 25 март, Благовещение, на два пъти се оказва решаваща в живота на младоженците – на тази дата преди 9 години двамата се запознават, а през миналата година – Николай предлага брак на Стефка. Числото 9 има съдбовно значение и за двамата. Продължилата вече 9 години любов между тях намира логичното си продължение два месеца преди недостижимия рекорд от 209 см да навърши 20 години. Creme de la creme на програмата за сватбената вечеря е световноизвестната група Gipsy Kings. Уникалните музиканти Тонино, Пол, Франсоа-Кану, Андре, Никола, Мишел и Жак от фамилиите Reyes и Baliardo са почитатели на Стефка Костадинова отпреди 9 години, когато се запознават с нея в Монте Карло. Техният подарък за младоженците и гостите им ще бъде 90-минутен концерт. Преди сватбата на Стефка Костадинова и Николай Попвасилев групата има концерти в Санта Роса, Сан Франциско и Сиатъл (САЩ), в Загреб и Белград, а след тържеството на “Елените” заминават за Юрмала (Латвия) и Лондон. За близо 20-годишната си кариера Gipsy Kings се превръщат в международни мега звезди, които са продали 18 милиона копия на албумите си. Интернационалната публика на групата обхваща почитатели от Париж до Техеран и от Далас до Пекин. На снимката – младоженците Стефка Костадинова и Николай Попвасилев и кумовете Маринела и Ветко Арабаджиеви

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ОБЕКТИВЕН ( преди 11 години )
Здрава си е Стефчето,няма две мнения по въпроса..!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
tanq ( преди 11 години )
Mnogo iziskana svatba i mnogo krasiva bulka.Haresa mi.Mnogo shtastie na mladoto semeistvo.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар