Таро карта за 8 декември

Сфинксът върху колелото ни призовава да бъдем мъдри и да внимаваме какво си пожелаваме, тъй като желанията се сбъдват

08.12.2020г. / 05 56ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Колелото на съдбата е карта, която ни напомня, че има и по-големи сили от нашите намерения и планове. Това са онези събития, които идват сякаш от нищото, независимо дали ни носят проблеми или щастие, и които наричаме съдба, карма, шанс. Колелото на съдбата е неутрална карта, тя само ни напомня, че често това, което ни се случва е извън човешкия контрол, било хубаво или лошо.

Сфинксът върху колелото ни призовава да бъдем мъдри и да внимаваме какво си пожелаваме, тъй като желанията се сбъдват, но последствията понякога могат да бъдат непредсказуеми.

Съвет за деня – Кулата. Това е една доста тежка комбинация от два големи аркана, които вещаят съдбоносни за нас събития или вътрешни осъзнавания. Кулата е една на пръв поглед плашеща карта, тя символизира срутването на всички наши предразсъдъци, навици, убеждения, върху които сме я построили. Но енергията на кулата е неизбежна, в живота нищо не остава статично и непроменено. Кулата символизира разтърсването на части от живота ни, които са в застой. Процесът на промяна е започнал. Съпротивата би донесла повече болка, защото цикълът на промените в живота ни е неизбежен. Спокойствието ще ни даде един по-трезвен поглед и визия за бъдещето и прекрасните неща, които предстоят. Кулата е голям шанс да разчистим излишното, за да положим основите на нов и по-интересен етап от живота ни.

В работата:

Днес е подходящ ден да приемем и преосмислим промените, и още повече тези, които не ни харесват. Промени в кариерата, пътувания. Трябва да бъдем търпеливи, ако плановете ни не вървят по начина, по който искаме да вървят. Може да ни се случат неочаквани неща, синхроничности, както и неща, които се повтарят като в цикъл. Карта, която ни напомня да бъдем адаптивни и гъвкави дори и в неочаквани ситуации.

За влюбените и семейните:

В любовен план ни призовава да останем центрирани, да не се поддаваме на изкушения. Може да означава и кармични връзки, но такива, които са дошли да ни научат на нещо, а това невинаги значи, че връзките ще са щастливи за нас. Но такава е природата на колелото, то се завърта без значение каква ще е промяната, целта му е да върне баланса. Може да значи и връщане на стара любов и преосмисляне на приключили вече отношения.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай