Готварски трикове от топготвачи

За винаги вкусни ястия

19.02.2021г. / 15 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За някои готвенето е хоби, време, в което се разтоварват, докато за други – предизвикателство. Въпреки това, всички обичаме вкусната домашна храна. Днес споделяме с вас няколко готварски трика от топготвачи, за повече вкус и отлични резултати в кухнята.

При варенето на ориз добавете малко оцет, за да му придадете снежнобял цвят.

При готвенето на черен дроб, добавяйте солта накрая, за да не стане жилав.

Ако не искате паят да изгори, покрийте го с влажна хартия.

Как да нарежете на идеални парчета твърдо сварено яйце? Потопете първо острието на ножа в студена вода.

Рецепти за много лесни сладкиши и десерти

Когато приготвяте домашна паста, винаги добавяйте повече жълтъци, отколкото белтъци. Например ако за рецептата ви са необходими пет или шест цели яйца на 600 грама брашно, сложете четири цели яйца и два жълтъка. Така пастата ще стане вкусна и стегната.

Шоколадов пудинг с круши от Джейми Оливър

Пресният лимонов сок може частично да замени солта в храната.

За да приготвите вкусни бъркани яйца, разбийте ги, добавяйки им малко прясно мляко.

Вместо галета може да ползвате смлени ядки.

Лесно тирамису от Гордън Рамзи

Когато сте пекли пържоли, голямо парче месо, оставете го след печенето да си почине няколко минути. Така ще има по-добър вкус.

Ако приготвяте ябълков пай, за да не потънат парчетата плод, оваляйте ги леко в брашно преди да ги сложите в тестото.

Паста с гъби, сметана и чесън по рецепта на Джейми Оливър

Ако искате да приготвите крехко телешко, пробвайте да го мариновате с майонеза.

Когато приготвяте тестени изделия, пресявайте всички съставки. Така тестото няма да има бучки.

Когато вашето ризото е готово, завършете го с няколко капки лимонов сок и отново разбъркайте. Така ще стане още по-вкусно, а лимонът няма да се усеща.

Снимка: iStock

Коментирай