Венера в Рак – ще търсим любовта

Очаква ни период с много емоции

03.06.2021г. / 12 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 2 юни Венера премина в знака на Рак и ще се задържи така до 27 юни. Планетата на любовта, парите, удоволствията, красотата, креативността, от флиртуващия знак Близнаци, преминавайки в Рак ще ни накара да жадуваме за интимност, комфорт и безопасност в отношенията си. Периодът ще е благоприятен за представителите на зодиите Рак, Скорпион и Риби.

Това означава, че ако в началото на лятото преминем към нови интимни взаимоотношения, нещата може да се случват малко по-бавно, но да са по-сигурни. Имаме нужда да се гушнем, да усетим истинска емоция, а не да се забавляваме неангажиращо.

20 характерни черти на зодия Рак

Въпреки това няма да липсват и възможности само да се забавляваме. Венера в Рак просто създава настроение, фокусирано върху ангажираността. Дори и да сме решили просто да си флиртуваме, все пак, една част от нас ще бъде привлечена от партньори, които ни създават усещане за сигурност.

Знакът на Рака традиционно управлява четвъртия дом, който е дом и на семейството, така че ако излизате с някого, връзката може да стане по-сериозна. Също така може да имаме успехи по въпроси свързани с недвижимо имущество. Всеки проект за реконструкция може да бъде обмислен и промените в интериора ще ни осигурят нова и хубава енергия.

Какъв брак ви очаква с представител на зодия Рак?

Въпреки това през този период бъдете малко по-предпазливи. Не бързайте, не настоявайте партньорствата да се развиват. Носете се по течението, без да насилвате нещата.

Може да ни бъде трудно да вземем някои важни решения, свързани с това да излезем от своята зона на комфорт, особено по отношение на любовта и финансите. Смелостта не е силната страна на Рака, но пък усилията ни да излезем от черупката си, може да бъдат възнаградени. Този транзит на Венера съвпада с ретроградния Меркурий в Близнаци. Има риск да станем по-сантиментални към бивши партньори и някои дори да се опитат да напомнят за себе си.

10 грешки, които зодия Рак прави в любовта и връзките

Като цяло ни очаква период на трансформации в любовта. По време на Венера в Рак социалното ни положение също ще се подобри, ще срещаме нови хора, ще общуваме по-ефективно.

Ще бъдем по-грижовни, нежни, но и чувствителни, защото знакът на Рака е доста емоционален. В ситуации на стрес ще се затваряме в черупката си, точно като Рака. Очаква ни интересен период.

Коментирай