Таро карта за 16 август

Някаква тайна ще бъде разкрита

16.08.2021г. / 07 18ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Висшата жрица.

Това е карта на учението. Но не на сухата наука, а на по-дълбокото знание. Навлиза се в дебрите на душата, на езотеричната и мистичната част от живота. В по-ежедневен план може да означава, че ще научите нещо скрито. Някаква тайна ще бъде разкрита. 

Съвет за деня – Четворка чаши изобразява неудовлетворение от работата, от постигнатото, скука. Въпреки пълните чаши, които стоят пред вас и късмета, който имате, вие сте вътрешно недоволни и унили. Като съвет към висшата жрица може да означава, че дори да имате интерес и желание да се развивате в по-задълбочени сфери и нива на знание и умения, не е добре да се впускате в опознаване на далечното и това, за което копнеете, преди да отдадете заслуженото на това, което вече имате и сте постигнали. 

В работата: Днес може да попаднете в ситуация, в която се опитват да скрият нещо от вас. Интуицията обаче няма да ви подведе и ще успеете да се справите по най-добрия начин, но няма да останете с добри емоции, затова опитайте да гледате с по-голяма лекота на случилото се. За други от вас може да е преломен момент в живота, да смените посоката, в която искате да се развивате или да се обучавате. Дълбоки вътрешни промени. 

За влюбените и семейните: За влюбените е ден на лека тревога. Възможно е парични и материални въпроси да излязат на преден план, както и да проведете разговори за бъдещето на отношенията ви. Предпочитайте мъдростта, чието олицетворение е Висшата жрица и не се поддавайте на необуздани емоции.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай