Таро карта за 7 октомври

Не бързайте нито с решения, нито с действия

07.10.2021г. / 08 49ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Влюбените.

На тази карта са изрисувани двама влюбени, а над тях архангел Рафаил, който е ангел на изцелението. Неговата благословия може да даде изцеляваща любов. Интересно е обаче да се отбележи, че Уейт е видоизменил традиционната карта Влюбените, на която също са присъствали три фигури, но не е изобразявала двама влюбени с ангел над тях, а мъж, който избира между две жени. Колкото и да е красива любовта, толкова раздвоение, страсти и тревоги ни носи тя твърде често. И както много често се случва в живота, отговорността какво да изберем е лично наша. Дали ще изберем да имаме изцеляваща любов или раздвояваща, тревожна и разкъсваща е наш избор. Възможно е да не ни се струва, че имаме избор, и че всичко е плод на случайност или съдба. Ала помнете, че другият е наше огледало. И ако нещо в отношението с партньора не ви харесва и е извор на страдание и раздвоение, то това сте самите вие. Потърсете дълбоката причина, излекувайте я и поемете отговорност за връзката си.

Съвет за деня – Обесеният.

Обесеният ни призовава към почивка, към отдръпване и отлагане. Не бързайте нито с решения, нито с действия. Помислете, сменете гледната точка, изчакайте.

В работата: Днес търсете извора на своята мотивация, на вдъхновение и страст за работа. Ако не ги намирате, не бързайте да се разочаровате и отказвате. Дайте си време, изчакайте и се опитайте да погледнете от друг ъгъл на работата си. Не предприемайте крайни действия и не взимайте крайни решения. Изчакайте.

За влюбените и семейните: Вероятно днес ще е значим ден за всички влюбени, но съветът на Обесеният е да не взимаме крайни решения и да не предприемаме прибързани действия. Търсете красотата, давайте грижа, бъдете търпеливи.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай