Таро карта за 5 ноември

Тази комбинация ни насочва към нуждата от самоосъзнаване

05.11.2021г. / 08 56ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Луната.

Днес може да тръгнем по пътя, изобразен на тази карта, за пътешествие към дълбините на нашето подсъзнание. Това е светът на Ин, който е свързан с нашите най-съкровени мисли и чувства. Може да изпитвате известен емоционален дискомфорт и несигурност; несигурност в плановете или намеренията на други хора, несигурност за най-правилния начин на действие или страх от неизвестното. Може също да има непреодолени чувства около нещо или някого, което ви е донесло болка в миналото. Луната е възможност за самопознание – да се изправите срещу страховете си и да се насладите на по-любяща и здравословна връзка със себе си.

Съвет за деня – Колесницата.

Докато Луната може да се нарече вътрешно търсене и пътуване към нашето подсъзнание, за да внесем разбиране в себе си, Колесницата е външният стремеж, бързото придвижване към целта. Картата с колесницата е за двойствеността и обединението на противоположностите: колесничарят носи емблеми на Слънцето, но картата се управлява от Рака и Луната; и след това имаме черните и белите сфинксове, които представляват нашите Ин и Ян. Днес, докато преминавате през този период на изследване, помнете, че всичко е свързано с баланса – обръщането навътре е също толкова важно, колкото и стремежът ви навън; отговорите, които намирате в себе си, ще ви помогнат в пътуването ви.

В работата: Тази комбинация ни насочва към нуждата от самоосъзнаване. Преди да вземете решение или да направите определена постъпка, запитайте се дали това е наистина за вас. Дали взимате решенията си от вътрешна подбуда, нужда и убеденост, или решението ви е наложено от социума и обкръжението ви.

За влюбените и семейните: Днес е добре да проведете откровен разговор с половинката за вашите или нейните подбуди, за намеренията и общите ви планове. Не е изключено да се чувствате несигурни и в неизвестност по отношение на партньора, а най-добрият начин да се справите с това е да действате, да изясните нещата и да говорите откровено за себе си и своите чувства.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай