Съвпад на Марс и Сатурн в знака на Водолей – не бива да сме прибързани

Този точен съвпад има и положителни аспекти

04.04.2022г. / 11 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През месец април 2022 г. Марс се свързва със Сатурн в знака на Водолей. Въпреки че тази енергийна планета ще достигне своя връх на 5 април, ние ще я усещаме през първата половина на месеца. В астрологията съвпадът е сливането на две или повече планетарни енергии. Възможно е да сме конфликтни, по-чувствителни, трябва да внимаваме при боравене с техника и да не взимаме прибързани решения.

Марс е планетата на действието и мотивацията. Той е представен от воина, обича да се състезава, да се движи напред, за да постигне целите и мечтите си. Но Марс е и прибързан. Иска нещата да са свършени веднага и се задвижва от импулсите си.

Месечен хороскоп за април

На по-дълбоко ниво това е планетата, която ни помага да преодолеем страховете си. Позволява ни да оставим тревогите си настрана и да направим този скок на вярата в неизвестното. Без значение дали летим или падаме, Марс ни помага да продължим напред.

От друга страна Сатурн е планетата на границите и ограниченията. Той иска да поемем отговорност за действията си. Тази планета се смята и за господар на кармата. Кара ни да учим уроците си и въпреки неудобствата, в които може да се намираме, да учим и да растем. Успеем ли да продължаваме да полагаме усилия, накрая ще получим награди. Планетата също управлява закона, реда.

Женски хороскоп за април

Какво се случва, когато Марс е в съвпад със Сатурн?

Марс е свързан с предприемането на бързи, безстрашни действия, докато Сатурн е свързан с поемането на отговорност за нашите действия.

Сливането на тяхната енергия може да предизвика напрежение, да ни принуди да поемем отговорност за поведението си. В същото време е възможно да усещаме спад в енергийните си нива.

Ако има нещо в живота ни, към което сме били невнимателни или ако има нещо, което непрекъснато игнорираме, енергията на този съвпад може да го изведе на преден план, карайки ни да поемем отговорност за него.

Таро карти за април за всяка зодия

Също така, ако сме поемали рискове, без да обръщаме внимание на последствията или да правим нещо, което знаем, че не трябва да правим, енергията на Марс и Сатурн може да ни накара най-накрая да се изправим пред всичко това.

И все пак, този съвпад има и положителни аспекти. Може да генерираме нови идеи или да дадем ход на тези, които сме обмисляли досега, да доразвием вече започнати. Марс ни дава упоритост, безстрашие, което може да използваме, за да се движим напред, а Сатурн ни дава здравата, заземена сила, за да просъществуват идеите ни в дългосрочен план.

Съвпадът на Марс и Сатурн е подходящ момент да свършим трудните неща и да намерим издръжливостта, за да преминем дистанцията, за да осъществим нашите цели и мечти.

Въпреки това може да има напрежение и всичко, което вече е нестабилно да ескалира.

Снимка: iStock

Коментирай