Сплит потове

25.03.2008г. / 13 54ч.
Аз жената
Сплит потове

Важна концепция
В покера ръката винаги се състои от пет карти. Това трябва задължително винаги да ви е в главата. Петте и само петте най-добри карти правят печелившата ръка. За сплит потове и как се определя най-добрата ръка, вижте примерите по долу :
Примерни ръце

Пример 1:
Играч 1 Играч 2

“асо“поп “асо“четворка

на масата

“поп“дама“дама“дама“дама


В тази ситуация повечето начинаещи играчи грешат и мислят, че победител е Играч 1. Тази ръка е правилно да бъде разделена между двамата играчи. За определяне на печелившата ръка се взимат ПЕТТЕ най-добри карти и за двамата играчи. Тоест : Четирите дами от масата и по едно асо от двамата играчи като пета карта кикър.


Пример 2:
Играч 1 Играч 2

“асо“асо “девятка“шестица

на масата

“асо“десятка“вале“дама“поп


Тук и двамата играчи имат стрейтове и разделят пота. Много лош късмет за Асата, но това е играта. Взимат се пак петте най-добри карти и за двамата – тоест само картите от масата, без да участват скритите им. В тази ситуация всеки играч в раздаването има "The Nuts", най-добрата възможна ръка, независимо от неговите скрити карти. И винаги, който остане до края ( тоест не фолдне на бет от друг играч след като на флопа има нът стрейт и няма възможност за флъшове ) разделя ръката.


Пример 3:
Играч 1 Играч 2

“седмица“осмица “девятка“асо

на масата

“асо“десятка“тройка“шестица“поп


И двамата играчи имат флъш, но печели Играч 2 с по-голям. Ръцете са флъшове As 10s 7s 8s Ks срещу As 10s 6s 9s Ks.


След като сме вече подготвени теоретично, остава само да разберем откъде идват парите преди да започнем игра. Покерът и парите

Коментирай