27 март – международен ден на театъра

27.03.2008г. / 08 58ч.
Вергиния Генова
27 март – международен ден на театъра

Често оприличаваме живота на неравен път с възходи и падения – по български, с бабуни и дупки. Така е и в календара, в който отбелязваме различни събития. Вчера беше международният ден, в който света да се фокусира над проблемите на наркоманията, а днес е международният ден на театъра. Следвайки този календар, може да си направим една доста разнообразна културна програма. И въпреки че не сме привърженици на задължителното... тъй като е еди си какъв ден трябва да се прави еди си какво, но ако знаем как може да се възползваме добре от подеманите на тези дни инициативи, защото истинските заинтересувани от въпросните инициативи използват именно тези дни, за да представят себе си пред света. Понякога това е целогодишният труд на цял екип от хора, които искат да привлекат вниманието на обществеността именно на деня, обявен за техен професионален празник. Затова и се стремим да популяризираме тези дни, за да може да са в помощ на онези, които биха се заинтересували от тези проблеми.

За любителите на театъра е глупаво да кажем – хайде на театър. Те така или иначе следят културния афиш и имат поглед върху онова, което се случва на българската сцена. Но за всички онези, които нямат толкова много свободно време, а биха искали, днес е денят да погледнат към театралния афиш и да посетят постановка.

И това може да е денят, в който да решат да пренаредят заетата си програма, като оставят повече пролуки за посещението на такива културни мероприятия, защото ще усетят, че там може да се отпуснеш, да намериш време да се замислиш, да оставиш сърцето си отворено за провокация и да усетиш, че не си съвсем биоробот, който тича от къщи на работа и обратно, а може да се докоснеш до изкуството и изкуството да се докосне до теб, което да те направи по-широкомислещ, по-свободен и... всъщност такъв, какъвто винаги си искал да бъдеш. Затова сега е моментът, малко преди да приключи театралния сезон да разгледаме културния афиш и да си харесаме постановка.

Ако темата Ви вълнува – прочетете – Днес връчват театралните награди ИКАР.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
бай Ставри ( преди 11 години )
ти , млада г-жице Вергиния Генова , на кой господар слугуваш и пишеш некакви соц-реализми за да можеш да си вземеш хонорара , а ? Съветвам те да кажеш , че "бабуните и дупките " са в плана за унищожението на българската култура , ако все още не си го забелязала , щото ние сме по-мъдри от теб и го виждаме с всеки изминал ден госпожице ! Пиши за проблемите дали един днешен актьор ..." може да се отпусне ( задлъжнял в дългове и съкратен от театъра ) ...а не да ми пишеш тъпите си соц-фантазий....Разбра ли ме добре Виргиния дошла от някъде си ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар