Южният парк в София – почистен

21.04.2008г. / 11 04ч.
Аз жената
Южният парк в София – почистен

Събитието отбеляза финала на пролетната кампания за почистване, организирана от Столична община. На 19 април 2008 г. в почистването на Южния парк в столицата се включиха около 200 души. Събитието беше организирано от Nivea и Столична община. Сред тях бяха представители на Столичния инспекторат, екипът на Байерсдорф България и посетители на парка. Само за два часа участниците в почистването събраха над 200 чувала с отпадъци, които бяха извозени от парка. По този начин основните тревни и залесени площи на парка бяха почистени от найлонови торбички, чаши, опаковки от храни, дъски, пластмасови остатъци от кабели и други отпадъци. Всички участници в инициативата получиха подаръци от Nivea, според количеството отпадъци, които предадоха на осемте пункта за събиране на чувалите със смет в парка.

Събитието беше открито от г-н Кирил Николов от Столичния инспекторат и г-н Томас Вит, Изпълнителен директор на Байерсдорф България.

Докато възрастните почистваха парка, фокусникът Бате Ненчо забавляваше малките посетители.

С почистването на Южния парк приключи кампанията за великденско почистване на София, организирана от Столична община.

Компанията Байерсдорф има дългогодишен опит в подкрепата на важни каузи за държавите, в които работи. Обществено отговорната политика на компанията датира още от 1912 г., когато компанията е една от първите в Европа, която намалява работната седмица на 48 часа, дава на служителите си коледни премии и ги освобождава от работа на празници. Днес марката организира различни инициативи в подкрепа на обществени и образователни кампании, млади творци, деца в неравностойно положение и др.


Коментирай