Връчиха наградите в литературния конкурс “Южна пролет”

24.04.2008г. / 12 33ч.
Аз жената
Връчиха наградите в литературния конкурс “Южна пролет”

16, 17 и 18 април 2008 г. бяха три много специални дни за град Хасково, както и за дебютанти от цялата страна. Литературните дни се превърнаха в запомнящо се събитие.

За първи път тази година бяха представени и иносценарии. Наградата в тази категория бе спечелена от Иван Владимиров от Перник за сценария му за филма “Валсове и танга от село Бела вода”. Голямата награда на името на основоположника на модерното българско книгоиздателство “Александър Паскалев” бе присъдена на писателя Иван Енчев за цялостен принос към културното развитие на град Хасково. Кметът на града Георги Иванов награди в категория “Поезия” Бояна Петкова, за стихосбирката й “Така ми е” с бронзовата статуетка “Пегас”, 1000 лв. и плакет на монумента “Света Богородица”.

На церемонията бе определена и още една награда – “Духът е мъжество”. Получи я Симеон Узунов от Смолян за стихосбирката си “Сънувана прегръдка”.

Тържественото връчване на наградите се състоя в залата на Хасковския драматичен театър “Иван Димов” .

Аз, Александрина Йорданова дебютирах там, разбира се с първата си книжка, за която Вие първи научихте и писахте – “РОДЕН СИ ДА БЛЕСТИШ...”. За съжаление не бях сред отличените, но се радвам, че участвах в този изключителен конкурс !

Коментирай