“Отбор на годината 2008” – национален конкурс за майстори кулинари

14.05.2008г. / 09 52ч.
Аз жената
“Отбор на годината 2008” – национален конкурс за майстори кулинари

Националният конкурс “Отбор на годината 2008” за майстори кулинари от цялата страна ще се проведе на 15 и 16 май 2008 г. Конкурсът е в рамките на 28-ия Международен панаир на потребителските стоки и технологии в Пловдив. Организира се от Българската асоциация на професионалните готвачи за първи път в България.

Очаква се в кулинарното шоу да участват около 30 отбора, включващи главен готвач, готвач и сладкар, които ще бъдат оценявани по правилата на Световната асоциация на готвачите. Наградата за отбора победител е “виза” за участие в Кулинарната олимпиада през октомври в Ерфурт, Германия, като част от националния отбор на България. Кулинарният конкурс ще бъде проведен в два кръга. В първия кръг отборите ще приготвят пълно меню за 120 минути. Жури от 13 готвачи ще избере 10-те екипа за втория кръг, наречен “Черна кутия”.

Състезателите ще получат продуктите, запечатани в кашони, 15 минути преди старта и според тях ще трябва да измислят меню. И в двата етапа на надпреварата са позволени експерименти с всякакъв тип кухни.

Национален събор на любителите-хороигралци

Коментирай