В София представят “Свидетели на промените в климата”

15.05.2008г. / 13 15ч.
Аз жената
В София представят “Свидетели на промените в климата”

Международната природозащитна организация WWF продължава кампанията си за климатичните аномалии в България с представянето на първите български “Свидетели на промените в климата”.

Известни като Climate Witnesses, това са хора от цял свят с различни професии, възраст и интереси, които са забелязали признаци, че климатът се променя.

Първите български “Свидетели на промените в климата” са директорът на Природен парк “Българка” в Стара планина Мая Радева, зоологът от Националния природонаучен музей и алпинист Боян Петров и програмистът Стефан Димов. Наблюденията им от България може да видите на екран на различни места в центъра на София от утре, петък, 16 май 2008 г. до средата на следващата седмица.

Шатрата на WWF, в която се прожектират “Свидетели на промените в климата”, е разположена между 18 и 20 часа на следните места:
16 и 17 май (петък и събота), Народен театър “Иван Вазов”
19 и 20 май (понеделник и вторник), кино “Одеон”
21 и 22 май (сряда и четвъртък), НДК

След това филмчетата ще бъдат излъчени в няколко български университета и ще бъдат достъпни в интернет страницата на WWF.

“Климатичните аномалии се случват тук и сега. Можем да ги спрем”, е основният мотив в кампанията на WWF в България тази година.

Глобалното затопляне се ускорява
Замърсяването на въздуха и глобалното затопляне
Наближава ли екологичният кошмар?

Коментирай