22 май – Международен ден на биологичното разнообразие

22.05.2008г. / 13 40ч.
Аз жената
22 май – Международен ден на биологичното разнообразие

Всяка година в Деня на биологичното разнообразие – 22 май, БФБ стартира събирането на номинации за Годишните награди за опазване на биоразнообразието. Идеята ни е да се отличат най-ярките постижения в България, както и да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата. Ние не раздаваме “негативни”, а само “положителни” награди. Желанието ни е българското общество да научи за успехите и усилията на тези, които на една висока цена се опитват да запазят природата – граждани, неправителствени организации, медии, институции.

Годишните награди ще бъдат раздадени в 5 категории (описани подробно по-долу), ако има достатъчно добри кандидатури за всяка от тях. Жури от експерти и личности от различни области ще определи носителите на наградите – символичния “Зелен пояс” и чек за 500 лв., а церемонията по награждаването както всяка година ще бъде през септември.

Всички граждани, журналисти, неправителствени организации и институции имат възможност да предложат своите номинации в следните категории:
1. Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието
2. Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа
3. Най-добро управление на защитена природна територия
4. Награда за дарение/дарител в областта на биоразнообразието
5. Награда за община с принос за опазване на биоразнообразието

Номинациите трябва да са свързани с периода 22 май 2007 – 22 май 2008, времето, когато според нас изтича една година на биоразнообразието. Очакваме вашите предложения до 31 юли 2008 г. 18.00 ч. на e-mail: awards@biodiversity.bg или по пощата на адрес: София 1233, кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет.2 “За Наградите”. По-голяма тежест ще имат номинации, придружени с кратка обосновка.

Разчитаме на вашата активност, за да наградим наистина най-добрите!!!

Десетте стъпки за запазването на българската гора
Представяне на книга за бозайниците в България

Коментирай