Осмият детски етнофестивал се открива утре

30.05.2008г. / 14 53ч.
Аз жената
Осмият детски етнофестивал се открива утре

8-ия детски етнофестивал “Децата на България – с духовността на Европа! Децата на Балканите – заедно за Европа”, се открива на 31 май 2008 г. в 10 часа с тържествена церемония пред сградата на общината в Минерални бани, Хасковска област. Празникът е организиран от КНСБ и Сдружение “Да пазим децата” със съдействието на МТСП и е под патронажа на министър Емилия Масларова.

След официалното откриване на фестивала ще се проведе кръгла маса на тема “Любовта към децата – отговорност на всички! Духовността срещу насилието”. Дискусията е посветена на духовността и културата на децата, израстването им като духовни, културни и отговорни личности, градящи бъдещето на нашето общо европейско общество.

Осмият детски етнофестивал, посветен на 1 юни, Международният ден на детето, е с международно участие. Ще пеят, свирят и танцуват деца от различни региони на страната и от различни етноси – български, турски, гръцки, руски, ромски, както и гости от Македония, Сърбия, Молдова, Гърция и Турция. Очакват се около 2 500 деца да представят творческите си възможности и таланти. Сред участниците ще има и деца с увреждания.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Miglena ( преди 11 години )
Zdraveite,festivala naistina e xybav dezata se predstaviat straxotno no mislia 4e organizatorite nesasi svar6ili rabotata dobre 6te se radvam ako za sledva6tia se postaraiat pove4e,elementarno niama vode6t na nivo a za ozvy4enieto da ne govorim
отговор Сигнализирай за неуместен коментар