От смотанячка – богиня

04.06.2008г. / 14 41ч.
Аз жената
От смотанячка – богиня

До единадесетгодишна възраст Кати Хопкинс (авторката) живее в Кения. Когато навършва осемнадесет години, родителите й се връщат в Англия и тя постъпва в Манчестерския колеж по изкуствата. След една година го напуска и се присъединява към рокендрол бандата “Драйвинг Рок енд Рокетс”, която изнася концерти в местни колежи и университети като подгряваща група на състави като “Уизард” и “Евъридж Уайт”. Освен това Кати работи в хипи магазина “На осмия ден”. Родителите й я оставят с по-големия й брат да се грижат за семейния им дом в Манчестър, известен като “355”, с идеята да дават под наем стаите за гости. Половината Манчестър се изрежда да живее там по едно или друго време, тъй като те дават стаите на най-различни свои приятели – музиканти и фенове. По-късно тя чете сценарии за комедийния отдел на Би Би Си и в продължение на две години всеки петък прави преглед на печата в телевизионния канал “Скай Нюз”.

Кати Хопкинс започва да се занимава с писателска дейност през 1986 г. Тя е автор на 16 нехудожествени книги на различни теми: от здравни до хумористични и на 42 тийнейджърски романа, издадени в 25 държави.
Бащата на Кати Биби Хопкинс също е писател.

След успеха на “Рецепта за съпротива” – първата книга от тийнейджърската серия на Кати Хопкинс “Момиче на зодиака” – ИК “Хермес” предлага на своите читатели и следващата интригуваща история за това, как звездите помагат на изпаднали в затруднение тийнейджърки да се справят с проблемите си.

Родителите на дванадесетгодишната Джема получават прилична сума пари, завещани от тяхна роднина, и решават да я изпратят в престижно училище с пансион. Тийнейджърката е съкрушена, защото трябва да напусне дома си и приятелките си. На всичко отгоре в новото училище е пълно с високомерни богати момичета, а съквартирантката й е свита и едва отронва по някоя дума. Скоро обаче Джема открива, че е избрана за Момиче на зодиака. Това може да промени коренно живота й, но само ако се изправи лице в лице с проблемите си.

176 стр., цена: 6,95 лв.
С подарък зодиакално камъче

“Воайорът и квартирантката” – Стефан Кисьов

Коментирай