Изложба живопис “Душата на неживата природа”

18.06.2008г. / 14 53ч.
Аз жената
Изложба живопис “Душата на неживата природа”

Днес, 18 юни 2008 г. от 18 ч. в галерия “Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложба живописДушата на неживата природа” на Селма Тодорова.

Проектът включва около тридесет творби с разнообразни обекти от неживата природа – скали, сухи дървета, тръни, водопади, огън, пясъци, сняг, снопи сено, вода. Авторката споделя, че “тази тема е продължително изследване в период на три-четири години на действително съществуващи места, в повечето случаи – природни феномени, в различни краища на света”. С различни похвати тя разкрива чрез своята чувствителност, че живото и неживото се преливат и нямат граница помежду си.

Селма Тодорова е родена в София. Завършила е Художествена гимназия и Националната художествена академия “Николай Павлович”, специалност “Плакат” в класа на проф. Иван Газдов през 1989 г. Автор е на плакати за филмови продукции и балетни конкурси, на корици и илюстрации на книги. Има сериозен опит в писания шрифт, в създаването на запазени знаци за фирми. Тя има редица общи и самостоятелни изложби в София, Париж, Охрид и Скопие.
Носител е на Златен медал за дизайн на облекло от Expo’91 в гр. Пловдив.

Изложбата ще може да се види всеки ден до 25 юни 2008 г. от 10 до 19 ч. в галерия “Средец” на Министерството на културата на бул. “Ал. Стамболийски” 17.

* * *

Още кино, фотография, музика в ЧЦ за юни 2008 г.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Славея ( преди 11 години )
Поздравления за авторката!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар