Шестимата нашенци се завърнаха от Швейцария

19.06.2008г. / 13 21ч.
Аз жената
Шестимата нашенци се завърнаха от Швейцария

От пътуването до Швейцария се завърнаха Симо Атанасов, Константин Лупов и Павлина Радева. Това са тримата участници, които намериха най-старите опаковки с марката Nescafe и бяха наградени с 5 дневно пътуване до родината на кафе номер едно в света.

И трите кутии са от 1944 година, едва шест години след официалното представяне на революционния продукт.

Тримата победители имаха удоволствието да посетят страната на Nescafe, банките и шоколада в компанията на свой приятел. Те бяха специални гости на марката в световната централа на Nestle в град Веве, където имаха възможност да посетят Музея на Nestle.

По време на 5 дневния си престой Симо, Константин и Павлина посетиха едни от най-емблематичните за Швейцария градове – Монтрьо, Веве, Лозана и Женева. Музеят на фотоапарата и музеят на игрите в град Веве, мемориалът на Фреди Меркюри в Монтрьо и статуята на Чарли Чаплин бяха малка част от маршрута на победителите. Специално място в пътешествието беше отделено на “Алиментариум” – Музея на храните в град Веве, който е основан от Nestle. Именно там бяха изложени най-старите експонати на кутии от Nescafe, сред които и първата опаковка на продукта от 1938 година..

Според регламента на Акцията победител трябваше да бъде участникът, открил най-старата опаковка от продукт под марката у нас. След прецизна селекция на изпратените за участие опаковки и консултации със седалището на компанията в Швейцария, опаковката на Павлина Радева се оказа най-старата, намерена у нас. Тя е от 12 януари 1944 година. Останалите две опаковки, на Константин Лупов и Симо Атанасов са съответно от 15 януари 1944 година и 16 февруари 1944 година. Изключително близките дати на производство и фактът, че през тази година марка кафе номер едно в света празнува 70 години, беше повод организаторите да обявят за победители и тримата участници.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Марийка ( преди 11 години )
Честито на победителите!Да продължават да следват късмета си!Ще ми бъде интересно да прочета за "историята на техните кутии".Къде ги откриха?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар