Петте неща, които ме правят щастлива

26.06.2008г. / 09 27ч.
Вергиния Генова
Петте неща, които ме правят щастлива

С благодарност и любопитство прочетох вашите съкровени извори на щастие от рубриката ни “Петте неща, които ме правят щастлива” – толкова женски, толкова мили и толкова позитивни. Нямаше как да не си помисля, че ако жените управляваха света – то той нямаше да бъде същия.

Трудно е да се обобщят толкова много и толкова лични причини за усмивка, но е хубаво, когато видиш, че има и други като теб – със същото светоусещане, същите желания и същите копнежи.

Жените в това отношение си приличат много. Независимо как ще опишем нашия извор на щастие, но почти при всички нас на първо място са онези, които обичаме:

1. Децата – тези малки съкровища ни правят щастливи; карат ни да се усмихваме дори когато ни се плаче; да имаме сили, дори когато сме останали без дъх; протегнатите ръчички за прегръдка, целувката, веселият детски смях, казаното на бързо – обичам те, мамо... са нашия извор на щастие и сила за живот.

2. Любимият човек – било то съпруг, приятел или любовник. Някого, на когото можем да се облегнем в труден момент или в когото просто да се гушнем след тежкия изморителен ден.

3. Любимите малки неща – тук вариациите са много: слънчевият ден; чистият въздух; зелената трева; цъфналите цветя; пеперудите, които летят; пухкавите облаци; Приятелите също са много важни – обичаме да се виждаме с тях на чаша кафе, бира или вино; да излизаме по женски, а някои дори да си правят всяка седмица дамско парти.

Малките жестове на любимия – закуска в леглото; вкусната гозба; лунната светлина; вечеря на свещи; цвете, подарено в знак на внимание; спонтанен символичен подарък в знак на любов. Да не забравя и нещо сладко – за повечето от нас е шоколад или плодове.

Шопинг терапията винаги е актуална – обичаме да си купим хубав парфюм; дрешка или нещо дребно за дома.

Жените ценят приятно прекараното време – интересните филми, разходка сред природата, екскурзия за двама или със семейството; хубавата книга; отморяващата музика, мързеливото излежаване или карането на колело, спортуването във фитнес залата или минутите само за нашата красота и релакс.

4. Здравето на близките – нещо, което за нас жените е много важно. Да виждаме, че децата са здрави, че любимите хора са здрави, това е предпоставка за щастливо бъдеще. Не случайно възрастните хора казват – здраве да има, всичко друго ще се нареди.

5. Спокойствието. Домът – нашата крепост. Почти във всяко послание се усеща желанието за сигурност и материална обезпеченост – било то под формата на финансова независимост; сигурността за утрешния ден; уютния дом; добрата работа; професионализма и добронамерените колеги.

Тъй като ние жените обръщаме внимание на детайла и на малките неща, то нещата, които ни карат да се усмихнем са много повече от пет. Но е хубаво от време на време да си правим равносметка, избирайки пет от всички важни неща, за да не губим фокуса – от истински важното – от онова, което ни кара да се усмихваме, да се борим и да очакваме с радост утрешния ден.

* * *

За щастието

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
д-р теменуга ( преди 11 години )
след работа,ако ми позволите-една мисъл-прави каквото трябва,да с тнава каквото ще!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Krastina ( преди 11 години )
Za da e shtatliv chovek tryabva da misli samo pozitivno, da se zarezhda s polozhitelna energiya i poveche da se usmihva. Ostanaloto se narezhda samo....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Lidia ( преди 11 години )
Ima mnogo ne6tta,koito me karat da bada happy,usmivkata na sina mi,negovite uspexi,xubaviq den,lubimiq 4ovek do mene,zdraveto,lubovtta,razxodkite s lubimiq 4ovek i sinxrona po megdu ni....,muzikata,textovete i mnogo dr.ne6tta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар