Колиета с жива рибка са моден хит в Китай

17.07.2008г. / 12 34ч.
Аз жената
Колиета с жива рибка са моден хит в Китай

Необичайна мода се появи сред дамите от китайския град Ченду. Те носят малки капсули, окачени на врата си, в които има жива рибка, съобщава АП.

\n

Миниатюрните рибки са поставени в пластмасови капсули във форма на сърце. Така рибката може да издържи там до три месеца, ако й се дават хранителни вещества и кислород, твърди изобретателят на този аксесоар.

\n

Според китайския фолклор рибата е един от любовните символи. А изображението й е символ на благополучие.

* * *

Изложба с булчински ракли ще бъде открита в Сливен

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Сузи ( преди 11 години )
Но как ЖИВА РИБА?! И това някой го намира за оригинално??? И се кичи с това "украшение" за удоволствие?! Не, не и не! Бижуто трябва да бъде красиво. Но тогава къде е красотата и какво удоволствие би доставило да носиш на шията си живо същество, затворено в капсула?! Това може да се случи само в едно общество преситено на всичко, почти изродило се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
природозащитник ( преди 11 години )
Тези търговци нямат никакъв морал! Не стига че дерем кожите на животните, използваме бивните на слоновете, корубите на костенурките, ноктите на незнам кои си, а сега да инквизираме горките рибки! Три месеца в капсула - това не е живот, а мъчение. Не съм сигурна, че ще издържи и два дни! Ако ви затворят вас така, няма ли да получите клаустрофобия и да ви се схванат крайниците, нищо че ще ви подават достатъчно кислород и храна?!?! Хора, опомнете се, в живота все още съществуват морални и етични норми на отношение спрямо останалите живи същества! И ако това наричаме цивилизация и ние сме цивилизовани хора?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар