Концерт на “Лот Лориен” във Варна

24.07.2008г. / 12 36ч.
Аз жената
Концерт на “Лот Лориен” във Варна

На 1ви август 2008 г. от 21 ч., музикантите от група “Лот Лориен” ще открият с концерт във Варна Панаира на занаятите – най-голямото занаятчийско изложение на територията на нашата страна . Събитието ще се проведе от 1 до 21 август за XII пореден път и е уникална проява, съчетаваща в себе си традициите и съвремието в изкуството. Днес, Панаирът на занаятите е място за изява на най-добрите български майстори в областта на художествените занаяти, изящното и приложно изкуство.

Форумът е очаквано културно събитие за гражданите и многобройните гости на Варна. Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да наблюдават на живо създаването на уникални творби.

На втори август, отново на територията на Панаира ще бъде открита и представителната изложба- живопис на художниците Николай и Марина Русеви, с които “Лот Лориен” работят от години.

Интересен факт е, че на 1ви август в България ще се наблюдава и частично слънчево затъмнение, което ще започне в 12:26 часа и ще приключи в 13:41 часа.

Група “Лот Лориен” изпълнява авторска музика, както и интерпретации на традиционни песни, базиращи се на български, балкански, еврейски, келтски и световен фолклор, прогресив и джаз елементи. От създаването си “Лот Лориен” са имали над 250 концерта и фестивални участия в 19 страни по света, включително Русия, Южна Корея, Финландия, Пакистан, държави от Балканите и Средиземноморието.

Тази година групата празнува своята 10 годишнина и всички участия в България и по света са посветени на нея. В скоро време група “Лот Лориен” ще реализира и гастроли в Македония, Хърватия и Франция.

* * *

Програмата на Чешкия център за юли, август и септември 2008 г.

Коментирай