Изложба "Смехотерапията" в Габрово

04.08.2008г. / 10 30ч.
Аз жената
Изложба "Смехотерапията" в Габрово

На 7 август 2008 г. от 17.30 ч., зала 6 на Музея „Дом на хумора и сатирата” в Габрово ще бъде открита сборна изложба от 51 творби на иранските фотографи Сейед Али Сейеди, Сейед Хамид, Гадир Вагари и Мостафа Никнагш. И четиримата майстори на фотографията от далечен Иран са редовни участници в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово, а също така са членове на известния ирански фотоклуб KPIB и имат много успешни изяви в международни фотографски форуми по света. На XVII-то Международно биенале в Габрово през 2005 г. г-н Сейед Али Сейеди бе отличен със Специалната награда за фотография на Министерството на културата на Република България.

Самите автори не само са сред участниците в изданията на Биеналето през 2005 и 2007 г., но и са присъствали на церемониите по откриването и награждаването на лауреатите, както и на веселия габровски карнавал. Тазгодишната изложба, сполучливо наречена от организаторите "Смехотерапията - лек за всяка болка", е второто групово представяне на професионални фотографи от Иран в Дома на хумора и сатирата. Зрителите ще бъдат приятно изненадани от неочакваните "ракурси" към персонажи и участници в един от последните габровски карнавали.

Ведрите сюжети, закачливото намигване зад обектива на фотографите ще донесе много настроение и истинска отмора в средата на лятото. Да не се лишаваме от този подарък!

* * *

Музей на световното хумористично изкуство

Коментирай