Билетът за софийския зоопарк става 2 лева от октомври

07.08.2008г. / 10 32ч.
Аз жената
Билетът за софийския зоопарк става 2 лева от октомври

Входът в зоопарка да се увеличи двойно през октомври, предлага заместник-кмета Минко Герджиков. Засега възрастните плащат за посещението си 1 лев, а децата над 7 години, учениците, студентите и пенсионерите плащат по 50 ст.

Доводът на г-н Герджиков е, че са необходими повече средства за издръжка на зоологическата градина, а и консумативите ток, вода, парно отдавна са поскъпнали.

На отговора защо трябва да се повиши цената, той отговаря, че е необходимо да се поддържа на едно добро ниво изграденото и да се разширява. Според него трябва да се изградят още няколко съоръжения, важни за зоопарка: трябва да се направи нова тоалетна, също така да се изгради някакво съоръжение, където да могат посетителите да имат къде да седнат да хапнат. Той допълва, че ако искаме да превърнем зоопарка в по-сериозна атракция, трябва да се потърси публично-частно партньорство дори с чуждестранен инвеститор.

* * *

Софийският зоопарк
Тигрица от софийския зоопарк намери своя тигър

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Хахаха ( преди 11 години )
Пълен *** е този тип, ако смята, че така ще повиши интереса към зоопарка. Ми да търси инвестиции, нали това му е работата. Само мъчат животните. А като отидат в зоопарка какво виждат децата - бетон, асфалт и тук там за разнообразие по някое животно. Първо да оправят зоопарка, после да вдигат билетчето. Въпреки че дали ще струва 20 ст. или 2 лв като няма какво да видиш за какво да ходиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар