Международен кулинарен фестивал в село Баня

12.08.2008г. / 11 30ч.
Аз жената
Международен кулинарен фестивал в село Баня

Кулинарният фестивал „Шарена трапеза” – село Баня, общ. Панагюрище 2008, провеждащ се на 6 и 7 септември 2008 г., ще събере участници от града, региона и страната, които ще представят свои кулинарни произведения. Сред тях са типични български ястия, здравословни и обикновени блюда, за приготвянето на които ще се използват традиционни и сезонни продукти. Представените ястия не само ще демонстрират уменията на кулинарите, но и ще намерят своите оценители. Участниците ще могат да представят своите произведения пред публика и специално подбрано жури, което ще ги оценява по вкус и начин на представяне. В рамките на фестивала ще се проведе и конкурс за детска рисунка на тема “Гозбите на баба”. За победителите са подготвени специални изненади.

Целите на организаторите на фестивала и техните партньори са да работят в насока на запазването на кулинарното наследство на България, представянето на типичните български ястия пред гостите на страната ни, стимулирането и развитието на селския и кулинарния туризъм в България. Тази цел ще бъде постигната от ентусиазирани и подготвени специалисти, които събират, изследват, изучават и популяризират оригинални регионални кулинарни рецепти, насърчават здравословното и рационалното хранене, работят за обмен на кулинарни идеи с други региони и страни.

В унисон с темата за обединена Европа, специален гост на Кулинарния Фестивал „Шарена трапеза” ще бъде известният и много талантлив шеф готвач Jose Ruiz Comino от Испания, който ще приготви някои от своите рецепти пред гостите на фестивала.

Вече е пуснат и сайт (http://culinaryfestival-bg.com), който освен информация за събитието, ще дава и специално подбрани рецепти за здравословно хранене, както и готварски съвети от България. Желаещите да участват като професионални готвачи по време на този кулинарен празник могат да изтеглят от сайта формуляр за участие. Предвиден е и форум за кулинария, здравословно готвене и здравословно хранене, така че всеки да може да представи своите рецепти и кулинарни идеи.

* * *

* * *

Евтината и вкусна здравословна храна

Коментирай