Звезди в подкрепа на ново научно изследване за рака

20.08.2008г. / 13 51ч.
Аз жената
Звезди в подкрепа на ново научно изследване за рака

Звездите Марая Кери, Бийонсе, Мери Джей Блайдж, Риана, Фърги, Шерил Кроу, Майли Сайръс, Мелиса Етеридж, Ашанти, Наташа Бедингфийлд, Кейша Коул, Киара, Леона Люис, ЛиАн Раймс и Кари Андърууд се събраха, за да запишат благотворителния сингъл “Just Stand Up” в подкрепа на Stand Up To Cancer (SU2C) – инициатива за събиране на средства в подкрепа на ново научно изследване за рака.
 
Записът на “Just Stand Up” е по идея на Антонио „Ел Ей” Рейд – председател на  Island Def Jam Music Group, след вдъхновяваща среща с жената, която организира кампанията Stand Up To Cancer. Песента е продуцирана от Ел Ей и Кени „Бейбифейс” Едмъндс. “Just Stand Up” ще бъде в радиоефира от 24 септември. От тогава ще може да бъде закупена и ексклузивно от iTunes.
 
Премиерата на песента, която ще е с участието на всички звездни изпълнителки, ще е на 5 септември (20.00 часа източно време) по ABC, CBS и NBC, като каналите ще отделят 1 час без реклами в най-гледаното време. Това ще е първото едновременно излъчване по няколко програми, имащо за цел да събере средства за борба с болест.

Новинарите Чарлз Гибсън, Кейт Кърик и Брайън Уилямс ще дадат подробности за животоспасяващото изследване, говорейки с учени и пациенти. Продуцент на предаването ще е Лаура Зискин. Самата тя е преодоляла болестта, а в кредитите й влизат трилогията Спайдърмен и Хубава жена. Продуцент е и на 74-тите и 79-те годишни награди на Академията.
 
Освен легендарните певици, в предаването ще участват и филмови и телевизионни звезди, ще бъде излъчен и филм за това, какво представлява рака. Част от актьорите, които до момента са потвърдили своето участие са: Мерил Стрийп, Дженифър Анистън, Кристина Апългейт, Салма Хайек, Форест Уитекър, Чарлийз Терон и много други. Тепърва ще бъдат обявени и музикални звезди, които ще вземат участие в предаването.

Stand Up To Cancer е програма на Entertainment Industry Foundation (EIF) и е основана от лидери в областта на медиите и изкуството, чиито животи по някакъв начин са били засегнати от рака.

* * *

Ракът на гърдата днес
Стартира най-дългото живо послание срещу рака на гърдата

Коментирай